Traže se ostavke čelnika FSS-a zbog podrške Šukeru: "On zagovara rasizam i širi mržnju prema Srbima"

Foto: Screenshot; Youtube

DAVOR ŠUKER postao je prvi Hrvat koji je ušao u Izvršni odbor UEFA-e, a ta vijest nije dobro sjela predsjedniku Koalicije udruženja izbjeglica Miodragu Linti. On je pozvao predsjednika Nogometnog saveza Srbije Tomislava Karadžića i potpredsjednika Ivana Ćurkovića da podnesu ostavke zbog podrške Davoru Šukeru.

Podsjećamo, srpska javnost zatražila je od čelnika FSS-a da povuku podršku Šukeru za članstvo u IO UEFA-e zbog njegovih izjava o Kosovu, sporne fotografije na grobu ustaškog zločinca Ante Pavelića u Madridu te šutnje po pitanju Šimunićeva zloglasnog pozdrava "za dom spremni". Karadžić je rekao će FSS dobro razmisliti što će napraviti, a onda se pojavilo priopćenje u kojem stoji da će njihov stav ostati tajna.

"Karadžić i Ćurković nisu upoznali predsjednika UEFA-e Michela Platinija i predstavnike nacionalnih saveza članica UEFA-e sa činjenicom da Šuker svojim izjavama i postupcima zagovara rasizam i širi mržnju prema Srbima, Židovima i Romima. Vjerujem da velika većina nacionalnih saveza ne bi podržala Šukera da su bili upoznati sa svim detaljima iz njegove biografije", smatra Linta, a prenosi B92.

Linta se pita bi li čelnici ostalih europskih nogometnih saveza ostali na svojim funkcijama da su podržali kandidata koji je pristalica Adolfa Hitlera.

"Mislim da bi podnijeli ostavke", za kraj će Linta.

Pročitajte više