"Trener svih trenera" nakon debakla u Splitu: Sine, mogli smo proći mnogo gore

Foto: HINA

ĆIRO BLAŽEVIĆ ušetao se u press salu Parka Mladeži kao prava zvijezda. Nakon gromoglasnog pljeska okupljenih, osvrnuo se na susret...

> Ćiro "napunio" Park Mladeži, a Crveni zauzvrat pregazili Zadrane

"U tužnom sam stanju jer sam konstatirao da moja ekipa nije dorasla današnjem protivniku, a ovaj rezultat je došao kao odličan u odnosu na prikazanu snagu momčadi. Mogli smo proći mnogo gore. Razlika je, kako kaže veliki nogometni maher Luka Radman, evidentna. Oni povuku klupu, sve bolji od boljeg, a ja kad pogledam nemam koga nego da kažem pomoćniku "ajde ti upadaj". Split je skupio koncentriranu kvalitetu i u svakom času može dodati novi impuls".

"Nipošto ne želim umanjiti potpuno zasluženu pobjedu Splita koji je pokazao dominaciju. Nismo ušli u utakmicu sa strategijom da se branimo, ali morali smo silom prilika. Jesmo li poletjeli nakon tri uzastopne pobjede? Sine moj, to se mojim igračima ne može dogoditi. Ja bi odmah istjerao tog dušmanina koji bi tako reagirao nakon tri pobjede", dodao je trener Zadrana nakon susreta.

"Preostaje nam borba, morat ćemo imati drugačiji pristup, vratiti natjecateljsku formu. Ostaje mi jako puno posla da bi sačuvali status prvoligaša jer su bile iluzije kako ćemo mi se boriti za viši plasman. Ne! To je iluzija, govori vam stari iskusni čovjek s kadrom igrača koji mora dobro zapeti da sačuva prvoligaški status", za kraj će.

Matić: Ovo je najava boljeg Splita


S druge strane strateg Crvenih Ivan Matić bio je vrlo zadovoljan prezentacijom svojih pulena...

"Utakmica je ponudila ono što smo očekivali i drago mi je što je momčad reagirala na pravi način. Igrali smo što smo dogovorili i to je dalo rezultata. Igra nije onoliko dobra koliko bih ja to želio, ali vjerujem da će ovaj rezultat i naša slika iz drugog poluvremena dati dodatno samopouzdanje igračima i da ćemo u narednim utakmicama izgledati kako smo izgledali večeras u drugom dijelu susreta", rekao je Matić.

"Za nas je bio važan pozitivan rezultat u gradskom derbiju, na to se nadovezao uspjeh u Kupu i ovo slavlje protiv Zadra je samo potvrda, vjerujem, boljeg Splita i rezultata koje smo željeli od početka. Vjerujem da ćemo ovako nastaviti", dodao je za kraj trene Splita.

Pročitajte više