Tucak ide po medalju, prijeti mu Fatović: Hrvatska je vrh, ali mi idemo maksimalno!

Foto: Cropix / Nenad Dugi

HRVATSKA vaterpolo reprezentacija danas u 17 sati pokušat će izboriti put do polufinala na Svjetskom prvenstvu u Barceloni. Nakon nekoliko lakših utakmica, Barakude u četvrtfinalu čeka neugodna Australija koju s klupe vodi legenda dubrovačkog Juga, Elvis Fatović. Izbornik Tucak okarakterizirao je Australiju kao jako neugodnog suparnika i svoje igrače poziva na maksimalan oprez.

"Sjećam se kako su nas pobijedili prije deset godina, i zbog toga moramo biti maksimalno koncentrirani na ovu utakmicu. Ne smijemo razmišljati o mogućem protivniku u polufinalu, u glavama igrača mora i samo smije biti Australija. To je jedino što nas interesira u ovom trenutku. Fatović im je unio dodatnu snagu, biti će neugodan protivnik, ali mi smo najavili da ovdje dolazimo po medalju", komentirao je izbornik Tucak.

S druge strane Fatović koji vodi Australiju ponosan je na svoje reprezentativce koji su u prethodnoj utakmici svladali Njemačku i prošli među osam najboljih momčadi SP-a.

"Presretan sam što smo pobijedili Njemačku i prošli među osam najboljih. Naporno smo radili i naš trud se konačno počeo isplaćivati. Svi znamo da je Hrvatska sami vrh svjetskog vaterpola, a u utakmici koja nadolazi pokušat ćemo se suprostavit što bolje i iz sebe izvući svoj maksimum", izjasnio se Fatović na službenim stranicama Australskog vaterpolo saveza.

U preostala dva četvrtfinala igraju Srbija - Crna Gora i Španjolska - Italija. Hrvatska ima solidan raspored prepreka koje im stoje na putu do finala, pa će tako ukoliko pobijede Australce, Tuckovi izabranici u polufinalu igrati protiv pobjednika utakmice Mađarska - Grčka.

Pročitajte više