Tudor uoči Istre: Tradicionalno su nezgodni, zato imamo dodatan motiv

Foto: HINA

HAJDUK u 16. kolu HNL-a igra protiv Istre 1961. Utakmicu je najavio trener Bijelih Igor Tudor.

'Tradicionalno nezgodan suparnik za Hajduk. Toliko su nezgodni da imamo dodatnu motivaciju što je na neki način dobro. Toliko su igrači već 'štufi' da ne mogu pobijediti Istru i to će biti plus za nas'', rekao je Tudor i pohvalio momčad Istre.

"To je momčad koja bi trebala biti među prvih 5. Imaju dobrog trenera i s razlogom su dobri ove godine".

No, bez obzira na kvalitetu Istre, Tudor poručuje.

''Mi smo spremni, radili smo dobro. Iako je tjedan izvana izgledao turbulentan, mi smo se samo bavili Istrom. Okrenuli smo se Istri i analizi protivnika i razmišljanjima kako ih pobijediti'', poručio je strateg 'Bijelih' koji nije htio komentirati prilično turbulentan tjedna u kojem je sam zaradio i kaznu zbog komentiranja suđenja na utakmici sa Slaven Belupa u Koprivnici.

"To se događa, to je sastavni dio nogometa. Događa se to i u Italiji i Španjolskoj. Ja želim pozvati sve, počevši od prvog sebe, pa novinara i svih ostalih da spustimo svi tenzije jer ipak se bavimo sportom. Bez obzira što je nogomet više od sporta, ipak je to samo sport"'.

Osvrnuo se Tudor i na atmosferu koja Bijele sutra čeka na Poljudu, budući da će se neposredno prije utakmice održati i koncert u čast nedavno preminulom legendarnom Vinku Coci.

"Atmosfera je uvijek fantastična i mi imamo podršku koju nema nitko u ovoj ligi. Na to smo ponosni i želimo da to tako ostane i nadam se da će se tako i nastaviti. Nastojat ćemo na terenu tu lijepu priču nastaviti i svim svojim snagama smo na to koncentrirani, da ne bude pada i da to nastavimo do kraja".

Podsjećamo, utakmica između Hajduka i Istre 1961 na rasporedu je u subotu u 19 sati.

Pročitajte više