Tvorac Baselovog čuda: "Mourinho mi je rekao da smo zaslužili pobjedu"

Foto: Guliver Image/Getty Images; Švicarski navijači ponovo su palili baklje na tribinama zbog čega im prijeti još jedna kazna UEFA-e

JOSE MOURINHO drugi je put ove sezone u Ligi prvaka upisao poraz od Basela. Nakon pobjede 2:1 u Londonu, Švicarci su sa 1:0 slavili u uzvratu pred svojim navijačima.


"Loša utakmica i zaslužen poraz. Pobijedila je bolja momčad. Jedina pozitivna stvar je što smo se plasirali dalje. Ništa mi se nije svidjelo, griješili smo od prve minute. Čini mi se da su igrači bili umorni nakon reprezentativne stanke i West Hama. Zato ih razumijem", rekao je trener Chelseaja Jose Mourinho nakon poraza.



U Baselu je fešta dugo trajala.

"Čestitam igračima! Bilo je od početka očito da žele pobijediti. Fantastično! Borili su se na terenu, i nagradili su se golom, sve je ispalo kako smo planirali", oduševljen pobjedom bio je 39-godišnji Murat Yakin, trener Basela i bivši branič tog kluba, Stuttgarta, Fenerbahčea i Švicarske.



"Odgovaralo nam je što je Chelsea želio igrati, a ne braniti se. Tako smo uspjeli pronaći rupe u obrani, nakon odličnog prvog dijela shvatili smo da možemo i do pobjede. Pobijediti Chelsea dvaput je povijesni uspjeh za klub. Presretan sam! Navijači su nas nosili svih 90 minuta, željeli su pobjedu koliko i mi", dodao je Yakin i komentirao susret s Mourinhom:

"Mourinho mi je nakon utakmice rekao da smo zaslužili pobjedu, bila je to lijepa gesta".

Cahill: Impresionirao me Basel

 

"Razočarani smo, nismo igrali dobro, ali impresionirao me Basel. Od početka su krenuli odlično, stvorili su nam probleme i imali više agresivnosti. Igrali smo ispod razine, to nam se ne smije događati na ovom nivou", komentirao je branič Chelseaja Gary Cahill.


"Velika utakmica, još jednom protiv velikog protivnika. Bili smo nevjerojatno agresivni i igrali smo brzo i dinamično s jedva kojom pogreškom. Čestitam svima", rekao je veznjak domaćih Fabian Frei.

"Bilo je fantastično, igrali smo kako smo planirali. Protiv Schalkea će biti teško jer oni moraju pobijediti, ali nama je i bod dovoljan. Znamo što očekivati", dodao je branič Basela Fabian Schär.

Chelsea je osigurao prolaz u osminu finala, dok Basel u posljednjem kolu mora izboriti drugi krug protiv Schalkea.

Pročitajte više