U Domu sportova najveći taekwondo turnir u Europi: Nastupit će 1400 boraca u samo dva dana!

U DOMU SPORTOVA  ovog se vikenda održava 18. Croatia Open, najveći i najbrojniji ovogodišnji taekwondo turnir u Europi sa 1400 natjecatelja iz 37 država. Prijave su zatvorene čak 13 dana prije isteka vremena jer zagrebačka dvorana ne može ugostiti više od najavljene brojke od 1400 natjecatelja na osam borilišta u dva dana.

"Stvarno se veselim dobrim borbama, veselim se natjecanju i brojnoj konkurenciji. Od konkrencije u svojoj kategoriji mogu istaknuti europsku prvakinju iz 2010. godine, Izraelku Gatterer s kojom sam se puno puta već do sada susrela, a i Ukrajinku Podolyan, koja je bila druga na Europskom prvenstvu iste te godine. Normalno, tu je jako brojna domaća konkurencija, pa će i zbog toga ovo biti jedan dobar pripremni turnir pred Svjetski kup koji nas za desetak dana čeka na Arubi", ističe naša reprezentativka Martina Zubčić, koja je zadovoljna svojom trenutnom formom.

"Treninzi su odlični i odlično ih odrađujem i nakon zlata u Beogradu prije dva tjedna na jednom isto međunarodnom turniru, mislim da me čekaju dobre borbe i novi izazovi. Bit će zanimljivo borit se na poznatom terenu i domaćom publikom pa zato i ovim putem pozivam sve u subotu i nedjelju, 10. i 11. studenog da nas podrže u dvorani dva Doma sportova", poručila je Zubčić.

A da će doći borci iz europskog i svjetskog vrha te da će konkurencija biti iznimno jaka, potvrđuje i aktualna viceprvakinja svijeta i Europe, Marina Sumić.

"Što se mene osobno tiče, Croatia Open mi nije nikakav prioritet i nije mi bitno hoću li izgubiti u prvoj borbi ili ću biti prva. Ovo mi je više kao nekakav trening jer je za nešto malo više od dva tjedna Svjetski kup na Arubi, to je Svjetsko ekipno prvenstvo. Postoji samo jedna kategorija i zapravo se borimo zemlja protiv zemlje", kaže Sumić.

Na Svjetskom kupu na Arubi nastupit će Ana i Lucija Zaninović, Martina Zubčić, Marina Sumić i Antonija Žeravica predvođene trenerom Tonijem Tomasom. Nakon toga, čeka ih zanimljivi nastavak sezone.

"Osim tog Svjetskog kupa, u sljedećoj godini nas čake Svjetsko prvenstvo koje će u petom mjesecu biti u Meksiku. Treninzi za to će tek krenuti rasti i biti sve bolji i intenzivniji tek poslije Nove godine jer na vrhuncu moramo biti tada, u petom mjesecu, kako bi u najmanju ruku ponovili rezultat s prošlog Svjetskog prvenstva", poručuje Sumić.

Pročitajte više