UFC 177: Dillashaw obranio pojas sjajnim high kickom, event iznenadio kvalitetom borbi

Foto: Fightsite

ZAVRŠEN je i UFC 177, event koji uistinu nije imao sreće s borbama, no osam borbi, koliko ih je kraju ostalo, su opravdale naziv PPV eventa, jer je kvaliteta bila na visokoj razini. TJ Dillashaw je obranio naslov nokautom u petoj rundi, a do velikih pobjeda došli su Tony Ferguson i Bethe Correira. Ramsey Nijem je, u fantastičnoj borbi, poražen od Carlosa Ferreire.

TJ Dillashaw ostao je UFC prvak u bantam kategoriji, no njegov iznenadni protivnik, Joe Soto, pokazao je veliko srce i prvaku nije bilo jednostavno zadržati pojas, odnosno morao je uložiti maksimalan trud. Dillashaw je pokazao da je spreman na hrvača visoke klase, iako se pripremao za borbu s borcem potpuno drugačijeg stila te je uspio kontrolirati borbu i slaviti nokautom u petoj rundi.

Joe Soto je pokazao da namjerava pokušati iskoristiti ovu iznenadnu priliku i krenuo je od početka bez respekta, kako bi se reklo "sa štitom ili na njemu". Ipak, Dillashaw je jako dobro kontrolirao pokušaje rušenja te držao borbu na distanci, s koje je pogađao dobre udarce, tako iskorištavavši svoju prednost u brzini.

Slično se nastavilo kroz sve runde, iako je Soto nekoliko puta opasno pogodio prvaka, no nije bilo prilika da ga više ugrozi. Ulaskom u četvrtu rundi se vidjelo da se Soto nije pripremao za više od 15 minuta borbe, no nije se niti predavao, jer je znao da prvak ima prednost, odnosno da je dobio sve tri runde. No, u petoj rundi je Dillashaw napao, par puta pogodio šakama blok svog protivnika, a onda je uslijedio lijevi high kick, koji je Sotoa prizemljio, a prvak je trebao samo završiti borbu i tako je zadržao svoj pojas.

Sjajnu borbu su odradili Tony Ferguson i Danny Castillo. Ferguson je od početka bio agresivniji, imao je par dobro pogođenih udaraca, dok je Castillo većinom do prednosti dolazio kroz kontrolu klinča. Tako su izgledale prve dvije runde, a u trećoj je član Alpha Malea Castillo uspio ostvariti dva rušenja i doći do dobrih pozicija, no nije uspio završiti borbu. Ferguson je tako slavio podijeljenom odlukom, no ta odluka također dovodi u pitanje odluku jednog suca, koji je jednu od prve dvije runde dao Castillu, iako za to uistinu nije bilo povoda.

A Bethe Correia je napravila ono što je htjela. U drugoj rundi je nokautirala Shaynu Baszler, na taj način savladala drugu od "četiri jahačice" i navela Rondu Rousey da izjavi kako želi Brazilku za svoju iduću protivnicu, posebno nakon što je Correia prozvala. Lijepim i rijetkim gušenjem, naziva "reverse bulldog choke" slavio je i Yanci Medeiros protiv Damona Jacksona, no borbu večeri odradila su druga dva borca.

Ramsey Nijem i Carlos Diego Ferreira od prvog su trenutka krenuli kao da im život ovisi o ovoj borbi. Nijem je pokazao da ne namjerava čekati odluku sudaca, a Brazilac je prihvatio takvu borbu. Nijem je kroz cijelu prvu rundu pogađao bombe, Ferreira nije ostao dužan, a brazilski je borac imao i jedan sjajan pokušaj gušenje, no Nijem se izvukao te vjerojatno dobio prvu rundu u svoju korist. U drugoj rundi slična situacija, "otvoreni rat" na nogama, koji je u jednom trenutku završio na podu, nakon dobrog Ferreirinog udarca. Nijem se ponovno spašava gušenja, dolazi u "full mount", no odlučuje vratiti borbu na noge i tu mu je bila pogreška. Unutar jednog njegovog napada, Ferreira pogađa lijevi kroše te desni direkt u kontri i ruši Ramseya, koji završava nokautiran i tako gubi ovu borbu.

S uvodnog programa vrijedi spomenuti pobjedu Dereka Brunsona nad Lorenzom Larkinom odlukom sudaca. Larkin, koji je u UFC došao kao veliki potencijal, tako dolazi do četvrtog poraza u pet nastupa, a on bi ga mogao koštati i otkaza. U teškaškom dvoboju, Anthony Hamilton je nokautirao Ruana Pottsa, a u sudaru debitanata, Chris Wade je ugušio Caina Carrisozu.

UFC 177 - Rezultati:

T.J. Dillashaw def. Joe Soto - KO (R5, 2:20)
Tony Ferguson def. Danny Castillo - podijeljena sudačka odluka
Bethe Correia def. Shayna Baszler - TKO (R2, 1:56)
Carlos Diego Ferreira def. Ramsey Nijem - TKO (R2, 1:53)
Yancy Medeiros def. Damon Jackson - SUB (R2, 1:54)

Derek Brunson def. Lorenz Larkin - jednoglasna sudačka odluka
Anthony Hamilton def. Ruan Potts - TKO (R2, 4:17)
Chris Wade def. Cain Carrizosa - SUB (R1, 1:12)

Pročitajte više