Upoznajte mladića koji je šokirao svijet: Praznog želuca do vrha

JERZY JANOWICZ, 21-godišnji poljski tenisač, proživljava najljepše dane u karijeri. U Pariz je stigao sa samo četiri pobjede u karijeri na Touru. Najprije je bez izgubljenog seta prošao kvalifikacije , a zatim izborio polufinale i šokirao svijet.

"Ovo je magično! Srce će mi iskočiti! Osjećam se kao da ću se probuditi i da će sve ovo prestati", rekao je Janowicz nakon četvrtfinalnog trijumfa protiv Janka Tipsarevića koji je za 60 mjesta bolje rangiran od njega.

"Igrao sam nevjerojatno. Ne mogu bolje od ovoga. Ipak, moram ostati fokusiran jer me čeka polufinale."

Janowiczev put do vrha bio je trnovit. Visok, sa snažnim servisom, bio je nezanimljiv i sparing partnerima i sponzorima. Njegovi roditelji su prodali dva stana kako bi omogućili sinu tenisku karijeru. Često nije imao dovoljno novca da putuje po najjačim turnirima. Ipak, već u juniorskoj konkurenciji vidio se njegov veliki talent budući da je igrao finala Roland Garrosa i US Opena.

"Senzacionalno! Igraš sjajno! Konačno! Konačno smo dobili nasljednika Wojciecha Fibaka", vrišti s poljskih naslovnica.

Nakon pobjede protiv trećeg tenisača svijeta Andyja Murraya priznao je da od uzbuđenja ne može ni spavati, ni jesti, ali i da u školi nije briljirao.

"U osnovnoj školi sam bio loš učenik, jako loš. U gimnaziji sam bio još lošiji." 

Najpoznatije poljske kompanije i političari odbili su Jerzyjeve roditelje koji su tražili pomoć za njegov razvoj.

"Neka prvo napravi nešto na terenu, pa nam onda dođite", rekli su im tada i dobro se prevarili.

Danas će cijela Poljska gledati mladića iz Lodza, mladića u kojeg su samo njegovi roditelji vjerovali, mladića koji nije brz poput Nadala, ali mladića koji udara poput Del Potra i praznog želuca razbija suparnike. Naprijed Jerzy, Bercy je tvoj!

Pročitajte više