Upozorenje: Postoji opasnost od namještanja utakmice Brazil - Kamerun

Foto: Hina

SVJETSKA nogometna federacija označila je utakmicu Brazila i Kameruna visokorizičnom po pitanju opasnosti od namještanja rezultata, prenosi brazilski tisak.

Vjeruje se kako postoji veliki rizik da bi se konačnim rezultatom utakmice moglo manipulirati pošto su Kamerunci već ispali sa Svjetskog prvenstva nakon poraza od Meksika i Hrvatske.  

FIFA-in šef za sigurnost Ralf Mutschke osvrnuo se upravo na tu utakmicu rekavši kako Afrikanci predstavljaju opasnost za takvu situaciju. Sumnja se kako pobjeda Brazila nije upitna, nego broj primljenih golova Kameruna.

Podsjetimo, Hrvatska je Kamerunce pregazila sa čak 4:0 ostvarivši svoju najveću pobjedu ikada na svjetskim prvenstvima. Rijetki su očekivali ovako uvjerljivu pobjedu, no Hrvatskoj je itekako pomoglo međusobno prepucavanje i svađe među igračima Kameruna kao i nelogičan i potpuno sulud prekršaj Alexa Songa koji je ubo Mandžukića laktom u leđa točno ispred suca koji mu je odmah pokazao crveni karton.

Blatterov ministar za sigurnost još ne želi upirati prstom ni u koga.

"Mislim da je cijela ekipa igrala dobro protiv Hrvatske... Ali ne volim govoriti i otkrivati bilo kakve detalje, zasad", rekao je Mutschke dodavši kako je svađa kamerunskih igrača sa savezom oko podjele premija i dogovor minutu prije dolaska u Brazil otvorilo mjesta raznim manipulatorima, i spekulacijama.

"Danas se možete kladiti na to tko će izvesti početni udarac. Dovoljno je da izbace loptu u aut, u prvih deset sekundi, i to su već dvije oklade", upozorio je. "To se možda već i događalo do sada".

Brazil i Kamerun igraju u ponedjeljak u Brasiliji. Kamerun je ispao, a Brazil mora potvrditi prolaz u drugi krug. Hrvatska istog dana igra s Meksikom za osminu finala.

Pročitajte više