Uskoro objava transfera Lewandowskog! Bayern potvrdio: Nismo mi! Je li kupac - Alex Ferguson?

Foto: Getty Images

ROBERT LEWANDOWSKI na ljeto sigurno odlazi iz Borussije, potvrdili su njegovi menadžeri Maik Barthel i nekadašnji poljski reprezentativac Cezary Kucharski koji je jutros na poljskoj TVN24 izjavio da vrsni poljski napadač igra svoju posljednju sezonu na Westfalenu. Pitanje je, je li to i njegova posljednja sezona u Bundesligi? Bayern je bio u igri nakon objave Der Spiegela, ali danas je na službenom webu klub odlučio prekinuti priču:

"Mnogi izvori povezuju naš klub i Roberta Lewndowskog. Jasno ističemo da su to glasine koje nemaju veze s istinom. Ne postoji predugovor Bayerna i Lewandowskog!"

Bayder je demantirao ugovor, ali ne i interes.

>>> Portret ubojice Reala i Bayerna

Na Otoku , pak, struji vijest da je Lewandowski dogovorio transfer u Manchester United. Kalkulira se u ozbiljnim, ali i manje relevantnim tiskovinama. Od Sky Sportsa do Expressa, informacija je slična, ali cifre variraju, od 20 do čak 38 milijuna funti. Vijest zapravo i nije toliko svježa, još prije par mjeseci spominjao se interes Alexa Fergusona koji cijeni karakteristike Lewandowskog.

"Odlazak je neminovnost!  Ovo je posljednja sezona Lewandowskog u BVB. Dogovor između klubova bit će objavljen uskoro. Malo strpljenja molimo", jutros je u kamere poručio Kucharski, dok je njegov partner Barthel dodao:

"Postigli sm dogovor s jednim klubom o transferu jednog ljeta. Ono što je Borussia tražila je ostvareno, kao i ono što želi Robert"

Englezi, jasno, ističu da bi Lewandowski radije izabrao United zbog bliskog odnosa s navijačima Borussije, koji mu neće oprostiti odlazak u redove Bayerna.

Lewandowski igra vrhunsku sezonu; zabio je 33 pogotka u 42 utakmice u svim natjecanjima i bit će glavna tema mercata, sve dok njegovi menadžeri konačno ne objave s kim su postigli veliki deal.

Pročitajte više