Valančiunas potpisao za Toronto, Lakersi žrtvuju Bynuma za Howarda?

JONAS VALANČIUNAS, peti izbor NBA drafta 2011. godine, potpisao je dvogodišnji ugovor s Toronto Raptorsima.

Francuz Nicolas Batum nastavit će karijeru u Portland Trail Blazersima nakon što je oregonski klub izlicitirao Minnesotinu ponudu za četverogodišnji ugovorvukupno vrijedan 46.5 milijuna dolara. Portland je potpisao i 29-godišnjeg playmakera Ronnieja Pricea.

Vladmiri Radmanović potpisao je jednogodišnji ugovor s Chicago Bullsima, dok su Denver Nuggetsi igru pod košem osigurali potpisivanjem četverogodišnjeg ugovora s 24-godišnjim centrom JaValeom McGeejem kojeg će plaćati jedanaest milijuna dolara po sezoni.

Los Angeles Clippersi osigurali su usluge 39-godišnjeg veterana na poziciji krila - Granta Hilla.

Mlađeg i raznovrsnijeg za fizički moćnijeg?

Nakon što mu je propao odlazak u Brooklyn Netse, Dwight Howard je pred dolaskom u Los Angeles Lakerse koji su pristali žrtvovati dvije godine mlađega, elegantnijeg i napadački daleko raznovrsnijeg Andrewa Bynuma za fizički moćnijeg Howarda.

Lakersi, međutim, u poslu traže jamstvo da će se Howard pristati vezati višegodišnjim ugovorom. U razmjeni bi trebala sudjelovati tri kluba. Uz Lakerse i Orlando Magic, u kojem je Howard dosad igrao, u ulozi mediatora naći će se Cleveland Cavaliersi, koji će preuzeti Bynuma. Zauzvrat će floridska momčad od Cavaliersa dobiti brazilskog centra Andersona Varejaa i više Clevelandovih budućih prava biranja na draftu.

Lakersi su dogovorili jednogodišnju suradnju s 36-godišnjim veteranom na poziciji krilnog centra Antawnom Jamisonom, koji će igrati za veteranski minimum. Prošle sezone je započeo svih 65 utakmica za Cavalierse ostvarivši prosjek od 17.2 koša po utakmici.

Pročitajte više