Varela donio pobjedu Portugalu u najboljoj utakmici na Euru!

PORTUGAL je s 3:2 slavio u utakmici drugog kola skupine B Europskog nogometnog prvenstva. Portugalci su vodili s 2:0 pogocima Pepea i Heldera Postige, a s dva pogotka izjednačio je Nicklas Bendtner. Pobjedu Portugalcima donio je fantastičnim golom u 86. minuti Silvestre Varela, nogometaš koji je u igru ušao dvije minute ranije.

Postiga postao tek šesti nogometaš koji je zabijao na tri različita Eura

Danci su bolje otvorili utakmicu, izborili četiri udarca iz kuta u prvih pet minuta, dok Portugalci u uvodnim minutama nisu mogli organizirati nijedan dobar napad. Portugal je prvi put zaprijetio preko Nanija, kojeg je u kaznenom prostoru oborio Daniel Agger, ali sudac Craig Thomson nije smatrao da je to jedanaesterac.

Cristiano Ronaldo prvu priliku za 33. gol u reprezentativnom dresu imao je u 20. minuti, ali je iz odlične pozicije loše pucao i za to okrivio travnjak stadiona u Lvivu. Dvije minute kasnije najbolji portugalski nogometaš tukao je iz slobodnjaka, ali je lopta otišla visoko iznad danskog gola.

U 25. minuti, Pepe je doveo Portugal u vodstvo. Nogometaš Real Madrida fantastično je pucao glavom nakon centaršuta Moutinha iz kornera i svladao odličnog danskog vratara Stephana Andersena. Pepeu je to bio treći gol za reprezentaciju, zabio je jedan i na prošlom Europskom prvenstvu protiv Turske.

Deset minuta kasnije Helder Postiga povećao je vodstvo na 2:0. Nani je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor, a napadač Zaragoze ju je zakucao u mrežu i tako postao tek šesti nogometaš koji je postigao gol na tri različita Europska prvenstva. Prije njega su to učinili Thierry Henry, Vladimer Smicer, Nuno Gomes, Jurgen Klinsmann and Zlatan Ibrahimović.

Ronaldo promašivao, a Bendtner zabijao

Nicklas Bendtner smanjio je vodstvo Portugala u 40. minuti. Krohn-Dehli je fantasttično glavom proigrao Bendtnera kojem nije bilo teško ubaciti loptu u prazan gol.

Drugo poluvrijeme obilježili su promašaji jednog od najboljih nogometaša svijeta. Ronaldo je najprije u 49. minuti izašao sam ispred Andersena, ali ga je danski vratar pročitao i fantastično obranio njegov udarac. U 78. minuti nani je odlično proigrao Ronalda koji je neometan iz odlične pozicije pucao katastrofalno. Danski navijači su ga za taj promašaj nagradili skandiranjem "Messi, Messi".

Kazna za Ronaldove promašaje uslijedila je već u sljedećem danskom napadu. Lars Jacobsen je odlično centrirao, a Bendtner skočio pored Pepea i izjednačio rezultat. Bio je to njegov 20. gol u 50. nastupu u danskom dresu.

Varela zabio za pobjedu nakon samo dvije minute na terenu

U 84. minuti portugalski izbornik Paulo Bento u igru je uveo Silvestrea Varelu, a samo dvije minute kasnije taj nogometaš postao je junak portugalskih navijača. Nogometaš Porta zabio je prekrasan pogodak desnom nogom iz voleja s desetak metara od Andersenovog gola. Asistirao mu je lijevi bočni nogometaš, Fabio Coentrao.

Portugal je pobjedom protiv Danske ostao u igri za plasman u četvrtfinale. Obje momčadi imaju po tri boda nakon dva susreta. U posljednjem kolu Portugal će igrati protiv Nizozemske, dok će Danska prolazak skupine tražiti protiv Njemačke.

Pročitajte više