Večer za pamćenje: Medvjedi jači od 70 milijuna eura, CSKA primio sedam komada u Ledenoj!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

MOSKOVSKI CSKA, najtrofejnija i najbogatija ruska momčad, dobila je bolnu lekciju na otvaranju nove sezone KHL-a. Rusi su poraženi u Ledenoj dvorani na gostovanju kod Medveščaka s ogromnih 7:1!

Ruski divovi, sveukupno teški 70 milijuna eura, a među kojima neki igrači imaju plaće u visini cijelog budžeta s kakvim raspolaže Medveščak (10 milijuna eura), nasukali su se u Zagrebu u 1. kolu KHL-a. Igrači Marka Frencha rastavili su ruski sastav na izuzetno impresivan način, a, naravno, Medvjede su do pobjede nosili fanatični navijači, koji su utjerali strah gostima iz Moskve.

Mnogi su očekivali totalnu dominaciju Rusa, ali čim je susret započeo Medvjedi su pokazali tko je gazda u Ledenoj. Pet minuta trajalo je ispitivanje snaga, a onda je Jonathan Cheechoo pospremio pak u mrežu za početno vodstvo Medvjeda. Deset minuta kasnije, Medveščak je povisio vodstvo na 2:0. Mark Popovic snažnim je udarcem "probušio" vratara CSKA.

U drugoj trećini, Foster je zabio za 3:0, ali CSKA se vratio u igru preko Morozova, koji je uspio slomiti sjajnog vratara zagrebačkog sastava Marka Dekanicha. Taj je pogodak samo razljutio Medvjede, koji su do kraja druge trećine postigli još jedan pogodak preko Mathieua Carlea.

U posljednjoj trećini Medvjedi su u potpunosti zaustavili CSKA te su na krilima Vesca, Cheechoo a i Lingleta dovršili posao. CSKA se u potpunosti ponižen vraća u Moskvu, dok je Medveščak sa sedam komada poslao poruku idućim protivnicima.

Medveščak - CSKA Moskva 7:1

Strijelci: Cheechoo (MED), Popovich (MED), Foster, Carle (MED), Vesce (MED) Linglet (MED)/ Morozov (CSKA)



>>>Najava utakmice

Pročitajte više