Vedo zabio za povijest: Ma nek´ su favoriti, ali žao nam je!

 Foto: Hina

BOSNA I HERCEGOVINA poražena je od Argentine s 2:1 na otvaranju Svjetskog prvenstva. Velika noć za BiH, ali i za Vedada Ibiševića, koji je zabio prvi pogodak za BiH u njihovom povijesnom nastupu na SP.

Tragičar utakmice bio je Sead Kolašinac koji je već u 3. minuti zabio autogol. No, BiH nije potonula. Reakcija nakon nesretnog gola odmah je dala naslutiti da će BiH odigrati pravu utakmicu. Vedo je ušao u 69. minuti, a zabio je 15 minuta kasnije. 

> Sušić: Ništa nije izgubljeno

> BiH oduševila u debiju na svjetskim prvenstvima: Argentina se provukla protiv Zmajeva!

Vedo je nakon utakmice rekao: "Dobro smo igrali, iako smo nesretno otvorili utakmicu. Ostavili smo srce na terenu i uz malo sreće mogli smo i do boda. Nemamo za čim žaliti. Moramo biti oprezni u nastavku, ali ako ovako budemo igrali, ne bi trebalo biti problema", rekao je napadač Stutgarta.

Ibiševiću je ovo bio 20. gol za reprezentaciju i prvi nakon povijesnog protiv Litve kojim je odveo BiH u Brazil.

Pjanić: Neka su favoriti, ali krivo nam je!

Zvjezdan Misimović, igrač s najviše nastupa u reprezentaciji, smatra kako je BiH zaslužila najmanje bod. 

Nismo htjeli ovako otvoriti utakmicu, to nam je otežalo sve. Neriješen rezultat je bio realan, ali nema veze okrećemo se Nigeriji i Iranu", rekao je Misimović.

Miralem Pjanić imao je priliku iz slobodnog udarca promijeniti sreću, ali nije mu pošlo za nogom.   

"Kad se vidi rezultat, krivo nam je. Teško nam je, ali igrali smo protiv jednog od favorita. Ima stvari koje smo mogli i bolje odraditi, ali za prvu utakmicu nije bilo loše. Sljedeće dvije će biti još bolje, samo da se odmorimo", rekao je Pjanić.
 

 

Pročitajte više