Velika čistka u Oranju: Huntelaar, Van der Vaart, Kuyt i Heitinga "doživotno" izbačeni iz reprezentacije!

KOMPROMISER Bert van Maarwijk, kojeg je oklijevanje i udovoljavanje željama i željicama njegovih zvijezda i zvijezdica koštalo debakla na Euru, odlučio je zakašnjelo lupnuti šakom o stol i iz reprezentacije odstraniti nezdravo tkivo.

Zauvijek je otpisao igrače koji su se na Euru istaknuli katastrofalnom izvedbom na terenu, koja je bila u poptunom nesuglasju s njihovim javnim i glasnim zahtjevima za većom minutažom i važnijom ulogom u reprezentaciji.

Kao što znate, Nizozemska, krcata superzvijezdama i s još friškim svjetskim srebrom, došla je na Euro kao jedan od favorita, ali je na kraju doživjela katastrofu - tri poraza u tri utakmice.

Naravno da je nakon toga izbornik "morao objasniti neke stvari" Nizozemskom nogometnom savezu, a njegovo izvješće procurilo je u medije: U njemu piše da je Van Maarwijk kao glavne krivce za debakl i lošu atmosferu u svlačionici označio uglednu četvorku: Rafaela van der Vaarta (29), Dirka Kuyta (31), Johnnyja Heitingu (28) i Klaas-Jana Huntelaara (28).

Nismo slučajno istaknuli godine otpisane četvorke, jer Van Marwijkova odluka da ih više ne zove dok je izbornik, znači da su igrači praktično doživotno odstranjeni iz reprezentacije.

Van Maarwijk nije ni bio u opasnosti od otkaza usprkos debaklu na Euru, jer je na krilima svjetskog srebra i impresivno odrađene kampanje za Euro, upravo prije Prvenstva potpisao novi četverogodišnji ugovor.

Izbornik dakle nije imao respekta za primjerice Huntelaarovih čak 12 golova u kvalifikacijama za Euro, niti se osvrnuo na podatak da je Van der Vaarta otpisao u trenutku kada ima 99 nastupa za Oranje.

Međutim, ne možemo ne primjetiti da bi se na izbornikovoj listi za odstrel našlo mjesta i za njegovog zeta Marka van Bommela, kao i za pročitanog Arjena Robbena.

Pročitajte više