Velika pobjeda Kovačeve reprezentacije: Na krilima Brozovića i Zelenike pregažena Švicarska!

Foto: HINA

HRVATSKA U-21 reprezentacija slavila je u najtežoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U Luganu je pala Švicarska s 0:2, a oba pogotka postigao je Marcelo Brozović.

Momčad Nike Kovača, pojačana Kovačićem, Vrsaljkom i Bubnjićem u četvrtom kolu kvalifikacija upisala je i četvrtu pobjedu, te nanijela prvi poraz najvećem konkurentu. Švicarska je puno bolje otvorila utakmicu i prijetila preko Ben Khalife, Ajetija i Buffa, ali je odlično raspoložen bio vratar Zelenika koji je maestralno zaustavio njihove pokušaje.

Hrvatska je povela u 37. minuti. Brozović je izveo slobodnjak s dvadesetak metara, prebacio živi zid i matirao Spiegela. Već u drugoj minuti nastavka Bručić, koji je na poluvremenu zamijenio Rebića, mogao je udvostručiti prednost Hrvatske, no uspješniji je bio Spiegel.

Švicarska je najveću priliku za izjednačenje imala u 73. minuti kada je sam ispred Zelenike izašao Frey, ali je Dinamov vratar još jednom briljantno reagirao. Promašeni zicer izabranici Nike Kovača su kaznili tri minute kasnije ponovno preko Brozovića koji je pogodio nakon sjajne akcije Šituma i Bručića.

Pročitajte više