Veliki sudar na Tour de Franceu: Krv, razbijene glave, slomljeni kralješci...

Foto: Guliver Images/Getty Images

JEDAN od najuspješnijih biciklista svoje generacije, Švicarac Fabian Cancellara (Trek) morao je odustati od daljnjeg nastupa na ovogodišnjem "Tour de Franceu" zbog loma dva kralješka koje je zadobio u velikom padu 50-ak kilometara prije cilja treće etape vožene u ponedjeljak (Antwerpen - Huy).

Cancellara je treću etapu započeo u žutoj majici vodećeg u ukupnom redoslijedu, te se našao na tlu u masovnom padu kojega je svojom neopreznošću prouzrokovao francuski vozač William Bonnet. Zbog brojnih ozlijeđenih vozača utrka je bila zaustavljena na 15-ak minuta kako bi se mogla pružiti medicinska pomoć stradalim vozačima.

Nesvjestan težine svojih ozljeda, Cancellara je nastavio utrku i preostalih 50-ak km do cilja odvezao sa slomljenim kralješcima u donjem dijelu leđa, te je ciljem prošao sa 11:43 minuta zaostatka za pobjednikom, Španjolcem Joaquinom Rodriguezom.

No, nakon posjeta lokalnoj bolnici, Cancellara je morao odustati od daljnjeg nastupa.

U velikom padu osim Cancellare i Bonneta stradali su još i Australci Simon Gerrans i Michael Matthews, Nizozemac Tom Doumoulin, te Rus Aleksandar Kozončuk koji su morali odustati od ovogodišnjeg "Toura".
 

Pročitajte više