Vidal uzeo Jordanov broj i objasnio zašto je došao u Bayern: "Želim Ligu prvaka"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ČILEANSKI reprezentativac i sad već bivši igrač Juventusa Arturo Vidal od utorka je i službeno igrač Bayerna. 

Naime, Čileanac je potpisao na četiri godine s mogućnošću produženja na još jednu godinu, a uzeo je broj 23.  Odmah nakon potpisa Vidal se predstavio navijačima i javnosti.
 
"Došlo je  vrijeme za promjenu. Ovdje sam došao sam osvajati naslove, a najveća želja je Liga prvaka. Propustio sam osvojiti naslov s Bayerom i Juventusom, a sada to želim napraviti s Bayernom. Želim zaslužiti poštovanje navijača, a sve ću učiniti da se izborim za mjesto u prvih 11", započeo je Vidal, a onda je sportski direktor Bavaraca Matthias Sammer uzeo riječ:
 
"Fizički je moćan, snažan, tehnički odličan, prava prijetnja za gol i taktički dobar. On je pobjednik. To su kvalitete potrebne za Bayern", rekao je Sammer.
 
Vidal je otkrio koju bi poziciju najviše volio.
 
"Želim igrati u veznom redu, naravno. Ali trener je taj koji će odlučiti na kojoj ću poziciji igrati", nastavio je Vidal te je dodao:
 
"Bayern je jedan od tri najbolja kluba na svijetu. S njima mogu osvojiti Ligu prvaka i Bundesligu i zato sam došao osvojiti.''
 
Za Bayern sezona počinje u subotu kad će Bavarci u Superkupu igrati protiv Wolfsburga. Vidal je rekao da je spreman:
 
"Igrao sam na Copa Americi i odmorio se nakon toga. Spreman sam zaigrati u subotu ako trener to želi"
 
Vidala je pratila reputacija ''nestašnog igrača'', no Čileanac tvrdi kako je to iza njega.
 
"U Bayeru sam često bio isključen. Sazrio sam s godinama", rekao je Vidal, koji je u Bundesligi već igrao od 2007. do 2012. u dresu Bayera.

Pročitajte više