Video: Zvezda kiksala, Partizan na korak do obrane naslova prvaka Srbije



U 24. KOLU prvenstva Srbije, Crvena Zvezda odigrala je u Novom Pazaru samo 0:0, što je iskoristio Partizan pobjedivši Javor 2:1. Momčad Roberta Prosinečkog zaostaje za aktualnim prvacima deset bodova.

Iako je Zvezda imala teorijske šanse, čini se kako je remijem kod Novog Pazara gurnula Partizanu titulu novog - starog prvaka Srbije. Ekipa Avrama Granta nije se proslavila na gostovanju protiv Javora, ali Partizanovci su ipak uspjeli upisati toliko željena tri boda.

Prosinečki: Borbenost je bila maksimalna, ali nismo pronašli put do pobjede

"Čestitam ekipama na borbenosti, ali mislim da se osim borbenosti ništa nije moglo vidjeti. Novi Pazar se odlučio za obranu, što su odlično radili, a moji igrači stvorili su samo dvije prilike u 90 minuta. To je premalo za Crvenu Zvezdu, i žao mi je što poslije jedne odlične utakmice, koju smo odigrali u srijedu, nismo nastavili u istom ritmu. Znao sam da će biti teško poslije derbija pobjediti danas, ne mogu zamjeriti igračima na želji i borbenosti, ali nismo pronašli put do pobjede", izjavio je Prosinečki za službenu stranicu Crvene Zvezde.

Delije bojkotirale gostovanje

Šest kola prije kraja "crno - beli" su na deset bodova prednosti, stoga je vrlo izvjesno da Prosinečki neće završiti sezonu kao prvak Srbije. Svejedno, ostaje mu za utjehu eventualni naslov pobjednika Kupa.


Zanimljivo je i to kako Delije nisu pratile Zvezdu na gostovanju u Novom Pazaru jer se susret igrao na Veliku subotu, dan prije pravoslavnog Uskrsa.

24. kolo:

Novi Pazar - Crvena Zvezda 0:0

Partizan - Javor 2:1

Ljestvica:


1. Partizan 65, Crvena zvezda 55, Vojvodina 42, Radnički 1923 42, Jagodina 38, Sloboda 38, Spartak 34, OFK Beograd 32, Rad 28...

Pročitajte više