Video dana: Pogledajte što znači biti inteligentan nogometaš

Foto: Screenshot

OTKAKO se nogomet igra, o nogometašima postoje predrasude kao o ne baš najbistrijim momcima, koji jedino što znaju je gurati napuhanu svinjsku mješinu po terenu.
 
Naravno da su u pitanju bedastoće, koje nemaju nikakvog pokrića, jer generalizirati cijelu jednu profesiju, apsurdno je, a da postoje izuzetno inteligentni nogometaši pokazuje nam primjer iz trećeg razreda engleskog nogometa.
 
Na utakmici između Rochdalea i Bradforda, igrač Rochdalea Ian Henderson izvodio je penal. Pokušao je što efektnije poentirati i posegnuo je za Panenkom. Međutim, lopta se odbila od grede i pala je točno ispred njega dok je golman Bradforda ležao na travi nemoćan da bilo šta poduzme.
 
No, kako pravila nogometa jasno nalažu da u slučaju jedanaesterca igrač koji je pogodio okvir gola, a da se lopta nije pritom odbila o golmana ili nekog drugog protivničkog igrača ne smije zabiti gol, makar bio sam ispred prazne mreže, reakcija Hendersona je i više nego lucidna.
 
Naime, on se instiktivno bacio na travu pustivši da ga lopta preskoči, a na nju je naletio njegov suigrač Peter Vincenti i lagano zabio za pobjedu Rochdalea 2:1.
 

Pročitajte više