Vuković ogorčen: Ostali smo bez zlata zbog srpskog idiota



VESELIN VUKOVIĆ, izbornik rukometne reprezentacije Srbije, bijesan je što je njegov bitan igrač Žarko Šešum teško stradao od srpske ruke nakon polufinala EP-a s Hrvatskom, pa nije mogao igrati finale protiv Danaca.

Podsjećamo, Šešum nije igrao u finalu, jer ga je na poluvremenu polufinalne utakmice s Hrvatskom netko od navijača pogodio upaljačem u oko. Idiot je pogrešno naciljao gađajući Balića, u čijem društvu je Šešum napuštao teren na kraju prvog dijela.

"Sami smo ozlijedili Šešuma - bravo za nas!"

"Mnogo nam je falio Šešum, ali pošto smo ga sami ozlijedili - bravo za nas", cinično je prokomentirao Vuković i poručio: "Neki idiot nas je možda koštao zlata, ali dobro smo i prošli, s obzirom kako sam očekivao da će biti. U ovakvim utakmicama presuđuje kvaliteta, a Danska je kvalitetnija od nas", izjavio je poslije poraza od Danske (19:21) u beogradskoj Areni.

"Igrači su bili fizički i emotivno mrtvi nakon finala prije finala s Hrvatskom"


Vuković je bio sjajan kružni napadač rukometne reprezentacije Jugoslavije, koja je 80-ih osvojila "sve" i takvom super iskusnom liscu nije moglo promaći da su njegovi "momci bili fizički i emotivno mrtvi nakon dvoboja s Hrvatskom. "Taj susret je za nas bio finale finala. Protiv Danaca smo izgorjeli i nismo imali rješenja u napadu."


"Milo mi je što je na EP-u dominirala rukometna škola s ovih prostora"

Vuković je krajnje realno komentirao neočekivan uspjeh njegove reprezentacije: "Do sada smo imali skup pojedinaca, a ovdje smo postali momčad i to nas je dovelo do medalje. Iskreno, po rejtingu nismo među tri najbolje reprezentacije, ali posebno mi je milo što je na EP-u dominirala škola s ovih prostora."

"Daj Bože da nam je Srbija tamo gdje je srpski sport"


Naravno da se tvorac srpskog rukometnog preporoda osvrnuo i na povijesni dan za srpski sport u cjelini: Đokovićeva obrana naslova na Australian Openu, naslov prvaka Europe za vaterpoliste i naravno, kontinentalno srebro za rukometaše:  "Daj Bože da nam je zemlja tamo gdje je sport. Danas smo pobjednici, zlatni i srebrni, ali po bruto dohotku smo 176. na svijetu."

Pročitajte više