"Webb je šef i treba ga slušati!": Prvi sudac svijeta večeras uvodi red na Maksimir

Foto: GNK Dinamo Facebook

PRAVDU na večerašnjoj utakmici u Maksimiru dijelit će prvi sudac svijeta po Fifinoj ljestvici, 42-godišnji Britanac Howard Webb. Bit će mu to jubilarni 100. nastup na međunarodnoj sceni, od kojih je 36 odradio u Ligi prvaka. Hrvatski klubovi se premijerno susreću s njim, pa tako i Dinamo.

>>> Opširnije o Howardu Webbu

Hrvatima je dosad dva puta dijelio pravdu, i oba puta smo imali pozitivna iskustva. U Ateni na utakmici Grčka - Hrvatska 2:0, i na Euru 2012. na susretu Italija - Hrvatska 1:1, bio je vrlo dobar.

U odnosu na neke druge arbitre, Web je dosta tolerantan sudac poznat po svom smiješku kojim komunicira s igračima. Češće svira kaznene udarce no što dijeli crvene kartone. Poznat je po netoleriranju grube igre, start s leđa je žuti, a malo grublji prekršaj kod Webba najčešće završava crvenim kartonom.

Isto tako potrebno je kazati da Britanac nema razumijevanja za ispade na tribinama. Ima upute da prvo prekine igru, u slučaju ponavljanja ispražnjava tribinu. Treće ponavljanje moglo bi značiti i prekid utakmice.

!"Što to kažem na suca Webba? On je daleko jedan od najboljih sudaca na svijetu. Više je nego korektan, šef je i treba ga slušati.", rekao je uoči susreta kapetan Dinama Joe Šimunić.

> Mjere opreza iz Dinama uoči utakmice

> Sammira nema u izlogu Lige prvaka

> UEFA pokrenula novi postupak protiv Dinama: "Moguće je da zbog huligana ne vidimo Ligu prvaka"

> Niko Kovač: Dinamo je favorit, ali uvijek je moguće neugodno otriježnjenje

> Bjelica o treninzima pod granatama: "Rane su i dalje tu, ali mržnja ne"

> Bjelica vidi šansu: Mnogi Hrvati ne žele Dinamo u Ligi prvaka!

> I tovar protiv Dinama u Ligi prvaka

> Dinamo rasprodaje Maksimir iz Lokomotivine kućice: Otišlo 15 tisuća ulaznica za Austriju, najbolje ide Mamićeva tribina!

> Posljednju pobjedu u skupini Lige prvaka Modri su upisali prije 14 godina, baš protiv Austrijanaca

Pročitajte više