Zadar ostao bez trenera: Zebić dao ostavku nakon sramotnog poraza od Intera

INTER iz Zaprešića jučer je slavio na Stanovima protiv Zadra s visokih 5:1 u devetom kolu domaćeg nogometnog prvenstva, a trener domaćih, Dalibor Zebić, nakon susreta je ponudio ostavku.

Kao razlog je naveo mnoge bezuspješne pokušaje da probudi momčad, te je izrazio nadu da će to nekom drugome poći za rukom.

"Mi smo se nadali da će ovo biti naša utakmica preokreta da će ova sedmica napraviti neki klik u glavi i za to smo se spremali, na kraju smo odigrali najgoru utakmicu ne polusezone nego u zadnjih nekoliko sezona. Prema tome, naravno da se smatram odgovornim i naravno da je svima jasno da ću podnijeti ostavku. Ovo nije Zadar kakav bih ja volio i kako bi želio da izgleda. Možda sam potrošio sreću u nekim prošlim sezonama", kazao je Zebić.

"Ono je bilo tragično, sramota"

U obranu Zebića stao je kapetan momčadi Jakov Surać, koji smatra da za loše igre nije krivac isključivo trener, već da krivnja leži u nekim igračima. Imena nije spominjao ali je najavio razgovor s čelnim ljudima kluba u kojem će inzistirati da se ti pojedinci izbace iz sastava. Rekao je i da će Zebića probati nagovoriti da o svojoj ostavci razmisli hladne glave.

"Mislim da se kompletna obrana sutra ne bi trebala pojaviti u klubu jer ovako igrati prvu ligu i na ovom nivou je tragično. Boriti se ovako za klub, ja nemam riječi. Ja sam ih želio probuditi, ali izgleda da se mrtvace ne može probuditi. Ovako igrati bez ideje i bez faula i puštati igrače. Imamo osjećaj kao da je bojkotirano od pojedinih igrača. Bez žara i želje ne možeš nikog pobijediti, a kamoli jednu prvoligašku momčad. Ja ću porazgovarati s nekim ljudima u klubu i tražit ću da se neki igrači odstrane. Treba reagirati, neka igraju treću ligu, a ne da ovdje smetaju. Odnos na treningu reflektira se na utakmice jer ti momci ništa ne rade kvalitetnije. Kako igraju, tako i treniraju, vjerujte mi", oštar je nakon jučerašnjeg teškog poraza bio kapetan Surać.

Perković: Pobjeda je čista i zaslužena


Gostujući trener, Borimir Perković, s druge je stranebio prezadovoljan izvedbom svojih igrača.

"Mislim da je najbolje reći da je rezultat koji smo ostvarili najbolja slika ove utakmice. Mislim da gotovo nema nogometnog elementa da mi nismo bili bolji. Naša pobjeda je jednostavno čista i zaslužena", istaknuo je Perković.

Bezličnu i anemičnu momčad, sada već bivšeg trenera Zebića, Inter je načeo već u devetoj minuti preciznim udarcem Budimira s bijele točke. Isti igrač zabio je i 11 minuta kasnije, da bi u petoj minuti drugog poluvremena na 2:1 smanjio Jerbić. Svaku nadu domaćina u preokret srušio je jučer najbolji igrač utakmice, Mislav Oršić pogodivši za Interovih 3:1. Zadrani se do kraja više nisu vidjeli na terenu, a Zaprešičani su zabili još dva gola. Prvi u 67. djelo je Jurića, a konačan rezultat postavio je hat-trickom Budimir u 85. minuti.

Novi trener se još ne zna, a kao nasljednici Zebića spominju se Leo Burčul, Ivica Datković i Zoran Vulić.

Pročitajte više