Zadnja provjera uoči finala na Wembleyju: Bayern u šokantnoj utakmici preokrenuo kod Borussije M.

Foto: Guliver Images/Getty Images

U POSLJEDNJEM kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige, Bayern je tjedan dana uoči nastupa u finalu Lige prvaka slavio protiv Borussije, ali one iz Moenchengladbacha sa 3:4. Trener Bavaraca, Jupp Heynckes, na teren je poslao najjaču postavu, koja je u prvih deset minuta utakmice primila tri gola!

Stranzl je u 4. minuti pogodio za 1:0, Hanke je minutu kasnije na asistenciju potencijalnog hrvatskog  reprezentativca Branimira Hrgote povisio na 2:0, a Martinez je u 7. minuti smanjio na 2:1. Ipak, u 10. minuti, Borussia M. je zabila i treći gol preko Nordtveita.

Bayern je ponovno spašavao Ribery koji je u 18. minuti smanjio na 3:2, a nakon kratkog predaha magični Francuz zabio je za 3:3 u 53. minuti. Ribery je bio jednostavno nezaustavljiv, pa je tako u 59. minuti asistirao Robbenu za totalni preokret i vodstvo Bayerna od 4:3. Heynckes je 15 minuta prije kraja susreta izvukao solidnog Mandžukića, a umjesto njega ubacio Gomeza, dok su priliku dobili još Pizarro i Shaqiri.

Drugi finalist Lige prvaka, Borussia Dortmund stradala u dvoboju protiv Hoffenheima od Sejada Salihovića. Uz novog prvaka Njemačke, Bayern, i drugoplasiranu Borussiju D., treći njemački predstavnik u Ligi prvaka od sljedeće sezone bit će Bayer, koji je prvenstvo završio na trećem mjestu s 65 osvojenih bodova. Schalke će do Lige prvaka preko kvalifikacija, dok su plasman u Europu izborili još Freiburg i Frankfurt. Badeljev HSV ostao je na 7. mjestu, dok su Ivica Olić i Ivan Perišić sezonu završili na 11. mjestu.

Hannover je u posljednjem kolu otpratio Dusseldorf s 3:0 iz Bundeslige, a Augsburg je pobjedom od 3:1 protiv odavno otpisanog Furtha sačuvao status prvoligaša.

Rezultati 34. kola Bundeslige:

Borussia M. Bayern 3:4
Nurnberg - Werder  3:2
Stuttgart - Mainz 2:2
Augsburg - Furth 3:1
Dortmund - Hoffenheim 1:2
Frankfurt - Wolfsburg 2:2
Freiburg - Schalke 1:2
Hamburger - Bayer 0:1
Hannover  - Dusseldorf 3:0

Pročitajte više