Zadrane pokopao gol iz zaleđa, Štimac prozvao osječke suce: "Borit ćemo se do kraja"

Foto: Hina

ZADAR je porazom od Rijeke stigao na korak do ispadanja iz Prve HNL. Nakon poraza trener Zadra Igor Štimac se drugi put u tjedan dana okomio na suce.

Štimac je posebno napomenuo da mu smetaju suci iz Osijeka. Osijek je, pak, pobjedom protiv Istre pobjegao s dna ljestvice gdje je sada Zadar. Upravo je nakon sudara s Istrom prošlog tjedna Štimac prozvao suce i čelnike Istre 1961 zbog sumnjivih zakulisnih igara u borbi za ostanak.

Tvrdi i da je Rijeka zabila gol iz zaleđa i to je prelomilo susret. Balajev pogodak u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Tihomir Pejin, Pataki, Zobenica i Dario Bel nisu gol smatrali spornim.

"Gol iz zaleđa je bio ključni trenutak. Moram prozvati one koji za ovakve utakmice šalju suce iz Osijeka. Mora biti sumnje u sve to. Drugi put smo oštećeni. Mogu biti sretan što nam Pejin nije dao kartone sedmorici igrača, već samo trojici, mogu zaključiti da nije odradio posao do kraja. Vidjet ćemo tko će nam suditi u Koprivnici, Osječani ili Fran Jović, ali borit ćemo se do kraja, sami protiv svih", rekao je Štimac nakon utakmice s Rijekom. 
 
Zadar u posljednja dva kola igra u gostima kod Slaven Belupa i u Zadru s Lokomotivom. Osijek Zadranima bježi tri boda, a Istra četiri.

Istra dočekuje Dinamo i gostuje kod Zagreba. Osijek igra kod Rijeke i doma sa Belupom.

Kek: Ako je bilo zaleđe, znam kako se osjećaju

Matjaž Kek bio je miran kao i uvijek, drugo mjesto Rijeka je odavno potvrdila, a do kraja ih čeka lagan posao zatvaranja sezone.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili. Posebno u prvom poluvremenu, imali smo problem s naglašenom agresijom Zadra i dugim loptama na koje su igrali. Osvajali su duge lopte. Postigli smo pogodak u pravom trenutku, ako je bilo zaleđe znam kako se domaćini osjećaju. U drugom poluvremenu Rijeka bila bolja, mirnija. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija i mislim da smo iskontrolirali utakmicu, odigrali onako kako bi ja želio i kako treba odigrati svaka ekipa", istaknuo je Matjaž Kek.
 

Pročitajte više