Zagreb posramljen u Skoplju, Goluža: Očekivao sam pad, ali nikako ovakav



U 7. KOLU regionalne SEHA lige igrači CO Zagreba poraženi su na gostovanju kod Metalurga 33:26. Iako je ta utakmica slovila kao derbi kola, bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar pokazao se iskusnijim i mudrijim od sadašnjeg izbornika Slavka Goluže.

U prvom poluvremenu Metalurg je apsolutno dominirao te je u tom periodu riješio utakmicu. Zagrebovi golmani nisu briljirali, a obrana hrvatskog prvak bila je propusna. U drugom dijeli Makedonci su samo nastavili trpati mrežu Zagreba, a u jednom trenutku bilo je čak 11 golova prednosti za Metalurg.

Susret je na kraju završio rezultatom 33:26, a Metalurg su do velike pobjede predvodili Slovenci Kozlina i Vugrinec, koji su zabili sedam, odnosno šest pogodaka. S druge strane, Zagrebov razbijeni sastav predvodio je fantastični Luka Stepančić sa sedam postignutih golova, a pet su nadodali Marino Marić i Stipe Mandalinić.

Goluža: Očekivao sam pad, ali nikako ovakav

Trener Zagrebaša Slavko Goluža nije mogao biti zadovoljan nakon susreta...

"Čestitke Makedoncima i Červaru na zasluženoj pobjedi. Metalurg je danas bio bolja momčad u svakom segmentu igre i to se odrazilo i na konačnom rezultatu. Prvim poluvremenom sam koliko toliko zadovoljan, ali u nastavku smo u potpunosti potonuli. Umor nas je sustigao i ovaj tempo utakmica subota-srijeda ostavio je traga na mojoj ekipi. Očekivao sam da u jednom trenutku mora uslijediti pad, ali nisam očekivao da će taj pad biti baš ovakav", rekao je Goluža.

"Suci nisu odredili pobjednika, ali u drugom poluvremenu su podlegli pritisku domaće ekipe i navijača te su nam olako sudili neka isključenja. U jednom trenutku gotovo tri minute smo bili s dva igrača manje i upravo su se tu Makedonci odlijepili. Zadovoljan sam nastupom fantastičnog Luke Stepančića i jako dobrog Stipe Mandalinića. Obojica su bili agresivni i dobar dio utakmice držali su nas u igri. Otprilike u 40. minuti kada su Makedonci izolirali Stepančića flasterom prestali smo biti opasni", nastavio je.

"Rekao bih da je to trenutak u kojemu smo kapitulirali. Nisam zadovoljan kako smo igrali 6-0 obranu, a u napadačkom dijelu smo napravili ogroman broj tehničkih pogrešaka. Sve u svemu ovo je utakmica koju valja dobro analizirati, ali i što prije zaboraviti. Sada slijedi reprezentativna stanka nakon koje ćemo vjerujem biti nešto svježiji i u boljem izdanju", dodao je za kraj Slavko Goluža.

Pročitajte više