Zahović za Index prognozira: Benfica će srušiti Chelsea i osvojiti Europa ligu!

Foto: Getty images

SLAVNI slovenski nogometaš Zlatko Zahović najavio je u razgovoru za Index finale Europa lige na amsterdamskoj Areni između Benfice i Chelsea. Zahović je tri godine igrao za Porto, a od 2001. do 2005. godine branio je boje Benfice. Na Luzu je i završio nogometnu karijeru.

"Benfica je imala sjajnu sezonu do prije nekoliko dana, kada su poraženi u Portu i tako praktički izgubili naslov prvaka. Nitko to nije očekivao i sigurno da je to veliki šok kako za igrače, tako i za navijače i Upravu", rekao je u uvodu.

"Poraz od Porta bio je veliki šok za igrače Jorge Jesusa"

"Najveći zadatak Jorge Jesus imat će u pripremi svojih pulena za dvoboj protiv Chelsea. Valja igrače rekuperati, nekako im iz glave izbaciti sve ono što se događalo na Dragau. To neće biti lako, ali s druge strane nema sumnje koliko bi im značio ovaj trofej nakon 40 godina posta, koliko bi im značilo prenuti niz od pet poraza u europskim finalima", dodao je.

Portugalski nogomet u posljednje vrijeme bilježi sjajne rezultate...

"Nekada portugalski klupski nogomet nije polagao previše pažnje na kontinentalna natjecanja. Sada se to promijenilo otkada ista predstavljaju značaju financijsku dobit. Njihova cijela koncepcija se promijenila i sada je Europa jako bitna, ako ne i bitnija od domaćeg natjecanja. Taj zaokret jasno se vidi na rezultatima", istaknuo je.

"Benfica nema nimalo lošije individualce od Bluesa"

Smatra kako Benfica ima sjajne igrače, nimalo lošije od onih Chelseaja...

"Uvjeravam vas da Benfica ima sjajnu ekipu, čak ne bi rekao da Bluesi imaju bolje pojedince. To su igrači tek nešto medijski eksponiraniji, i po meni nikako kvalitetniji od onih s Luza. Imaju oni briljantne igrače iz Južne Amerike, ne toliko poznate, ali sjajne individualne koji mogu parirati svim momčadima svijeta", istaknuo je.

"Chelsea realno ima mladu ekipu, napravili su smjenu generacija, a sada su nositelji igre praktično još tinejdžeri poput Hazarda ili Oscara. Nije jednostavno u tim okolnostima igrati cijelu sezonu Premierligu i Ligu prvaka. Mislim da je ovo za njih bila uspješna sezona, sada im je ostalo samo još sve okruniti ovim trofejem. Takva šansa se ne propušta", rekao je u razgovoru za Index.

"Kakvu utakmicu očekujem? Prvenstvo utakmicu s puno golova. Kao što sam rekao, radi se o momčadima sa sjajnim pojedincima koji gaje napadački nogomet. Bit će to izvrstan dvoboj, a znam da ne mogu biti objektivan, no ipak tvrdim kako će Benfica osvojiti Europa ligu.

Pročitajte više