"Želimo pet igrača Falcaove kvalitete": Monaco pripremio 70 milijuna eura za Portov dvojac

Foto: Guliver Image/Getty Images

MONACO je u potrazi za zvučnim, ali i kvalitetnim pojačanjima kojima bi se nametnuli u povratničkoj sezoni u Le Championnat.

Nakon što su osvojili drugu ligu, bogati vlasnici žele izazvati novog prvaka PSG. Koliko su ozbiljni, pokazali su jasno otvorenim pozivom Falcau, kojeg za Atletico veže klauzula od 60 milijuna eura.

Kolumbijac je, zasad, odbio nagađanja o napuštanju novog osvajača Kupa kralja, a Monaco je bacio oko u svlačionicu njegovog bivšeg kluba, onog koji je u finalu Lige prvaka 2004. godine gurnuo Monacova kola nizbrdo.

Emisari iz Kneževine krenuli su u Porto kako bi pokušali dovesti još jednog Kolumbijca Jamesa Rodrigueza i veznjaka Joaoa Moutinha, a za obojicu su spremni platiti oko 70 milijuna eura.

21-godišnji Rodriguez procjenjuje se na više od 20 milijuna eura, ugovor s Portom ima još tri godine, a ove sezone zabio je 11 golova. Pet godina stariji Moutinho vrijedi više od 30 milijuna, a kao ključni igrač momčadi istakao se sa 15 asistencija u 40 utakmica.

Pomoćnik Monacovog trenera Claudija Ranierija Jean Petit rekao je kako očekuju još barem četiri pojačanja "Falcaove kvalitete". Ranije se spominjao i dolazak vratara Barcelone Victora Valdeza.

Pročitajte više