Žorić Unicaji preporučio Zagrebovog kapetana: Simon će se odlično uklopiti

NAKON Ante Tomića i Luke Žorića KK Zagreb sve je bliže prodaji još jednog svog košarkaša u španjolsku ACB ligu. Unicaja je ozbiljno zagrizla za kapetana Mrava Krunu Simona.

Vijest o dolasku bivšeg suigrača iz Trnskog razveselila je Luku Žorića.

"Unicaja bi napravila odličan posao dovođenjem Simona jer se radi o vrlo pametnom i inteligentnom igraču, jednom od najvećih talenata koje sam vidio u životu", rekao je Žorić španjolskim novinarima o svom dobrom prijatelju.

Pivot momčadi iz Malage u stalnom je kontaktu sa Simonom koji je trebao biti Unicajino pojačanje za sljedeću sezonu, ali čini se kako će do transfera doći puno prije. Zagreb je spreman na prodaju kako bi barem ublažio tešku financijsku situaciju.

"Simon želi napraviti korak naprijed u svojoj karijeri, želi otići iz Hrvatske jer je cijeli život igrao samo za jednu momčad - Zagreb. Odličan je momak i dobra osoba, mislim da bi se odlično uklopio", rekao je Žorić.

Unicaja bi dolaskom Simona postala mala hrvatska kolonija jer Žorić svlačionicu već dijeli s drugim sunarodnjakom Hrvojem Perićem.

Simon je u Trnsko stigao prije 14 godina iz Zrinjevca, a u ovoj euroligaškoj sezoni prosječno je upisivao 13.4 poena po susretu, 16.7 poena u regionalnoj ligi. Španjolci su ga dobro upoznali u međusobnim ogledima s hrvatskim prvakom u skupini Eurolige, natjecanju u kojem su dosegli Top 16.

Pročitajte više