sport na tv

Arena Sport dolazi na A1 televiziju. Evo detalja

Foto: Igor Soban/PIXSELL

HRVATSKE korisnike kabelskih televizija danas je iznenadila vijest da A1 televizija gubi kanale Sport Kluba od 29. ožujka ove godine.

Sport Klub i A1 nisu se uspjeli dogovoriti oko produženja suradnje koja traje godinama pa će korisnici te televizije ostati zakinuti za Premiership, La Ligu, Formulu 1 i brojne druge lige koje Sport Klub prenosi na svojih šest, a na MAX TV-u i deset kanala.

No A1 je danas odmah nakon objave te vijesti objavio i ono o čemu se neslužbeno govori već mjesecima. Na A1 televiziju dolazi Arena Sport i to već od 29. ožujka, isti dan kad prestaje emitiranje Sport Kluba.

"Svi A1 TV korisnici u promotivnom će razdoblju od 29. ožujka do 1. srpnja imati dostupne Arena Sport 1 – 6 kanale u svojem osnovnom TV paketu, bez dodatne naknade, dok po isteku promotivnog razdoblja cijene TV paketa ostaju iste kao i prije dolaska Arene Sport na A1 TV. Nova, ekskluzivnija i atraktivnija ponuda sportskih programa istovremeno će zamijeniti Sport Klub kanale, koji više neće biti u ponudi od 29. ožujka. Unatoč svim našim nastojanjima da osiguramo nastavak prikazivanja tih kanala, vlasnik TV prava uz gubitak nekih atraktivnih natjecanja postavio je neprihvatljive uvjete za produljenje ugovora. Njihovim prihvaćanjem, pružanje TV usluge našim korisnicima više ne bi bilo moguće pod jednako povoljnim uvjetima", priopćili su iz A1.

Tako će korisnici A1 do kraja ove sezone moći pratiti rasplet HNL-a, Serie A te francuske lige te Europa lige koju Arena Sport također prenosi. Arena Sport će i dalje biti dostupan na MAX TV-u.

Kako neslužbeno doznajemo, nakon promotivnog perioda korisnici A1 najvjerojatnije će dodatno morati platiti gledanje HNL-a na Arena Sportu, što na MAX TV-u nije slučaj, ali to još nije potvrđeno.

Pročitajte više