CHELSEA

Abramovičeva žena za posebne zadatke želi Havertza. Sad je optužena za špijuniranje

Foto: Getty Images/Guliver Image

CHELSEA je ovog ljeta već doveo Tima Wernera i Hakima Ziyecha, a za novu sezonu im je najveća želja Kai Havertz na čijem transferu na Stamford Bridgeu intenzivno rade.

Ključna figura u tom poslu je Marina Granovskaja, Abramovičeva žena za specijalne zadatke, koja odrađuje sve važne transfere za Chelsea. Ona je prošlog ljeta izvukla od Reala 140 milijuna eura (s bonusima) za Edena Hazarda, a ovog ljeta je pred nosom Liverpoolu odvela Wernera.

Havertz je velika Lampardova želja pa je Abramovič naredio Granovskaji da to - riješi. Njemački reprezentativac želi u Chelsea jer sad tamo ima već dva suigrača iz reprezentacije (Wernera i Rüdigera), ali problem je njegova odšteta. Naime, Leverkusen ne odustaje od 100 milijuna eura, a Chelsea se nada da bi cijenu mogao spustiti do negdje 80 milijuna.

Kako piše Daily Mail, Granovskaja ima dva zadatka. Prvi je spustiti cijenu, a drugi je dovesti Havertza, a Ruskinja se poslužila alternativnim metodama. Kako piše njemački Bild, Leverkusen ju je optužio za špijunažu budući da se Granovskaja kod svojih agenata u Njemačkoj raspitivala o hijerarhiji u Bayeru što bi moglo narušiti odnose u transferu.

Pokušala je saznati tko je najslabija karika u Leverkusenovu pregovaračkom lancu kako bi na njega bacila sve adute i pokušala ga slomiti da spusti cijenu. Bild tvrdi se Granovskaja posebno raspitivala o Rudiju Völleru koji je glavni Leverkusenov pregovarač. 

Kicker je za mišljenje kontaktirao bivšeg Werderova trenera Klausa Allofsa koji je dobro upućen u čitavu priču.

"Ona je užasno teška osoba za pregovaranje, ali i jako dobra. No mislim da Bayer neće dati nikakav 'korona' popust za Havertza i da će tražiti punu cijenu za svojeg igrača", rekao je Allofs.

Uspije li Granovskaja slomiti Nijemce, Havertz sigurno neće napustiti Bayer prije završetka njihove ovosezonske avanture u Europa ligi.

Pročitajte više