Košarkaške kvalifikacije za OI

Aco Petrović: Počeli smo s rezervnom petorkom i odigrali savršenu utakmicu

Foto: REUTERS/Antonio Bronić

BRAZILSKA košarkaška reprezentacija uvjerljivo je pobijedila Hrvatsku 94:67 u susretu skupine B3 kvalifikacija za Olimpijske igre. Izbornik Brazila Aco Petrović oduševljen je igrom svoje momčadi.

"Sve je bilo savršeno. Imali smo dovoljno energije da zaustavimo sve važne hrvatske igrače. Moja ideja je bila sakriti sve što sam mogao. Počeli smo s rezervnom petorkom, ne sjećam se je li ona ikad trenirala zajedno, ali ona je odigrala savršena obranu i iskoristila svaku hrvatsku grešku. Ovo je bila najbolja utakmica Brazila u četiri godine otkad sam ja izbornik, još bolja nego kad smo pobijedili Grčku na Svjetskom prvenstvu", rekao je pa dodao:

"I da igramo u finalu protiv Hrvatske, obrambeno nam najbolji hrvatski igrači odlično odgovaraju i možemo ih čuvati. U to sam vjerovao i prije utakmice, a sad sam se uvjerio."

Smatra da je Brazil puno bolji od Hrvatske.

"Hrvati mogu učiti iz ovoga. Bila im je loša noć, vjerojatno nisu ovo očekivali od nas. U eventualnoj utakmici u finalu ih nećemo moći iznenaditi na isti način, no vjerujem da je ovaj Brazil mnogo jači od Hrvatske", istaknuo je.

Brazilska momčad i Aco Petrović na kraju utakmice su ispraćeni pljeskom splitske publike,

"Svi znate kakav je moj kurikulum u Hrvatskoj. Bilo je i lijepih i ružnih trenutaka. Sigurno je da, kad završi jedna ovakva utakmica i kad moja ekipa dobije pljesak, srce mi je puno", završio je Petrović.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više