UFC

Adesanya u kontroverznoj borbi obranio naslov i razljutio fanove

Foto: Getty Images

ISRAEL ADESANYA obranio je naslov UFC-ova prvaka u srednjoj kategoriji jednoglasnom odlukom sudaca protiv Joela Romera (48:47, 48:47, 49:46), ali glavna borba eventa UFC 248 nije ni izbliza ispunila očekivanja.

Čak dvije minute čekalo se na prvi udarac jer je Kubanac stajao u sredini oktogona i čekao da ga Adesanya napadne, na što se ovaj nikako nije uspijevao odlučiti.

Tijekom cijele borbe publika je glasno negodovala zbog nedostatka akcije, a dojam je i da je Romero zadao više teških udaraca, no Adesanya je ipak zadržao savršeni profesionalni skor (19:0), dok je Kubanac izgubio peti put u 18 borbi.

"Želio sam izmjenjivati udarce, ali on se previše bojao borbe. Ljudi su došli zbog prave borbe, a ne zbog ovoga, ne žele gledati ljude kako trče po oktogonu. Platili su velik novac za to. Da su željeli gledati trčanje, gledali bi Usaina Bolta", rekao je razočarani Romero.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati neke videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Nakon tri minute borbe Romero je uzdrmao prvaka udarcem ravno u lice, a i u drugoj je rundi imao najimpresivniji potez, ali Adesanya je bio nešto aktivniji. Ostatak borbe bio je prilično mlak, pa je sudac čak morao upozoravati borce da se razbude i budu aktivniji.

Novozelanđanin nigerijskog podrijetla većinom je meča samo izbjegavao borbu, a kad ga je Romero pred kraj borbe pozivao na fajt, pokazao mu je srednji prst. Iščekujući rezultate, dok je publika negodovala, Adesanya ju je pozivao da još jače zviždi, a nakon svega je pokazao srednji prst i prema kameri, čime je valjda želio poručiti što misli o onima kojima se nije svidjela njegova sinoćnja izvedba.

"Učinio sam što sam morao. Dotaknuo me jedanput u prvoj rundi i to je sve što je mogao. Uništio sam mu nogu, pogledajte ga kako šepa, noga ne laže", govorio je Adesanya iako se negodovanje navijača nije stišavalo.

Pročitajte više