Agent zvijezde Bayerna koju želi Real: Klub nam je dao nepošteni ultimatum

Foto: EPA

REAL MADRID već dugo želi Bayernovog lijevog beka i kanadskog reprezentativca Alphonsa Daviesa (22), a izgledi za realizaciju tog posla posljednjih mjeseci postali su veći nego prije. Bek koji vrijedi 70 milijuna eura i jedan je od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji s Bayernom ima još dvije godine ugovora, a pregovori oko novog su zapeli.

Zbog toga je sada javno istupio i Daviesov agent Nedal Huoseh koji u izjavi za Bild tvrdi kako je Bayern njegovom klijentu dao posljednju ponudu: "Nepošteno je to kako se postupa prema njemu. Prije godinu dana bili smo blizu dogovora. Sada smo dobili ultimatum i rok za odluku od dva tjedna. Idući ugovor je veoma važan za Alphonsovu karijeru. Ne možemo donijeti odluku dok ne znamo tko će biti trener i kako će ekipa izgledati."

Davies navodno želi godišnju plaću od minimalno deset milijuna eura, ali Bavarci trenutno nisu spremni udovoljiti tom zahtjevu. Ako se pregovori odulje, za očekivati je da bi na ljeto 2024. godine mogli iskoristiti priliku za bogatu zaradu na tržištu.

S Bayernom je osvojio sve

Real Madrid traži trajno rješenje za poziciju lijevog beka. Trenutno Carlo Ancelotti koristi Ferlanda Mendyja i Frana Garciju, a povremeno i Davida Alabu, no nije do kraja zadovoljan tim rješenjima. Davies je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Bayern i ima tri asistencije te jedan gol. Za klub iz Bavarske odigrao je 184 utakmice, a ima devet golova i 28 asistencija.

U karijeri je igrao i za Vancouver Whitecapse, za koje je u 81 utakmici zabio 12 golova te 14 puta asistirao. Za Kanadu ima 41 nastup i 14 golova. Na veliku scenu probio se u svojoj drugoj sezoni u Bayernu kada je osvojio Ligu prvaka i bio izabran u najboljih 11 svijeta kao 19-godišnjak.

Pročitajte više