Ako Dinamo osvoji i SHNL i KL, slijedi nevjerojatan rasplet

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

POBJEDOM nad PAOK-om (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige, Dinamo je stekao veliku prednost pred uzvrat u Solunu. Smatra se da je sada na korak od četvrtfinala. S obzirom na to, ali i uzimajući u obzir da Dinamo igra sve bolje kako odmiče europska sezona, pa zatim da je već u nokaut-fazi izbacio jaki Betis, kao i to što su do kraja ostali suparnici s kojima se može igrati, sve se više spominje mogućnost da Dinamo osvoji najslabiji od tri eurokupa. 

Dinamo ima pravo razmišljati o osvajanju Konferencijske lige

Nije se o tome razmišljalo kada je Dinamo ljetos ispadao iz pretkola Lige prvaka, pa Europa lige ili jesenas, kada se jedva provukao iz lagane skupine Konferencijske lige, ali europske igre i rezultati Dinama u novoj godini daju za pravo njemu i njegovim navijačima da razmišljaju o onome što je donedavno bilo samo maštarija. Još realnije je da Dinamo obrani naslov prvaka SuperSport HNL-a.

No postavlja se pitanje u koji bi od europskih kupova Dinamo išao iduće sezone ako do kraja ove osvoji i hrvatsko prvenstvo i Konferencijsku ligu zato što osvajač KL-a ima zajamčen plasman u grupnu fazu Europa lige, dok prvak Hrvatske ide u pretkolo Lige prvaka. Mnogim ljubiteljima nogometa je zbog ovoga nejasno gdje bi Dinamo u Europi igrao idućeg ljeta ako se ispune dva navedena uvjeta. Odgovor je jako zanimljiv. U slučaju osvajanja ove duple krune, Dinamo bira koji će euro-kup igrati!

Dupla kruna koja nudi nevjerojatan izbor

Svaki od izbora ima dobre i loše strane. Odluči li se za Ligu prvaka, može mu se dogoditi da ulaskom u grupnu fazu osvoji desetke milijuna eura, ali i da, kao ove sezone, potone sve do Konferencijske lige. Ako bi optirao za Europa ligu, konačno bi bio lišen mrcvarenja po pretkolima te imao povlašten status u ždrijebu skupina EL-a, ali bi se i odrekao mogućnosti sjajne zarade kao što je ona u skupinama LP-a. 

Pročitajte više