Tri boda vrijedna 50 milijuna kuna: Jedino kladionice navijaju protiv Leicestera

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZA LEICESTER CITY navijaju gotovo svi ljubitelji nogometa, priča o simpatičnom patuljku koji se bori za naslov s premierligaškim divovima zainteresirala je i one najravnodušnije sportske obožavatelje, ali nitko ne prati razvoj događaja na koncu premierligaške sezone tako pozorno kao kladionice, i nitko tako strastveno ne navija da Tottenham ulovi "lisice".

Naime, pojedine kladionice mogle bi ostati bez 50 milijuna kuna, ako Leicester City osvoji još samo tri boda u preostala tri kola i postane prvak. Prošle sezone naslov je otišao favoriziranom Chelseaju, a jedna britanska kladionica na koncu godine objavila je profit od 1,5 milijuna kuna, na uplate za naslov engelskog prvaka, po završetku tekuće premierligaške sezone mogla bi ostati bez ukupno čak 50 milijuna kuna.

Kladionice koje posluju u Hrvatskoj nisu ni imale Leicesterov naslov u ponudi

Dvije kladionice koje posluju u Hrvatskoj kažu kako, srećom po njih, nisu uopće uvrstile u ponudu mogućnost uplate na Leicester Cityjevo osvajanje naslova prvaka Engleske pa se, razumljivo, nitko od igrača na sreću, koji se kladio u Hrvatskoj, ne može nadati bogatstvu kao pojedini engleski kladioničari.

Navijač bi mogao "dignuti" dva milijuna kuna


Najviše što bi pojedini igrač mogao zaraditi jest oko dva milijuna kuna. Jedan je strastveni Leicesterov navijač uoči početka sezone uplatio 400 kuna da će njegovi miljenici osvojiti naslov prvaka. Bukmejkeri su vjerojatnost da će Leicester City biti prvak procijenili na 5000 naprema jedan.

Britanac Andrew, primjerice, već je osvojio 80.000 kuna jer je Leicester osigurao najmanje drugo mjesto u Premier ligi, a ako "lisice" postanu prvaci prvi put u svojoj povijesti, Andrew će u svibnju biti bogatiji za 300.000 kuna.

"Svake godine se kladim da će Leicester biti prvak"

"Svake godine se kladim da će Leicester osvojiti naslov, po osvajanju Championshipa prije dvije sezone zaradio sam 1400 kuna, a po plasmanu u Premier ligu uplatio sam 50 kuna i to radim svake godine," kaže Andrew.

Chloe nije Leicesterova navijačica, čak ne voli ni nogomet, ali sad će, ni kriva, ni dužna, na njemu zaraditi novac.

"Kladila sam se na prve dvije utakmice zbog dečka koji navija za Leicester i dobila. Potom sam odlučila uplatiti 50 kuna na naslov i sad me očekuje dobitak od 350.000 kuna," pohvalila se.

Posljednja oklada koju su britanske kladionice prihvatile na Leicesterov naslov bila je oko 1000 kuna na omjer 1000 naprema jedan.

Na početku sezone na jednu kunu zaradili bi ste plaću, a danas za kavu

"Lijepo je gledati navijače kako uživaju, ali ako Leicester osvoji naslov, izgubit ćemo oko 50 milijuna kuna," kažu u britanskoj kladionici.

"No to će biti najveća senzacija u povijesti Premiershipa i sretni smo zbog naših klijenata," neuvjerljivo je izustio glasnogovornik.

Prvu veću isplatu obavili su za Božić, navijač koji je uplatio 50 kuna da će Leicester biti vodeći u ligi 25. prosinca, olakšao ih je za 50.000 kuna. Na početku godine za svaku uloženu kunu mogli ste zaraditi 5000, a danas? Dovoljno za kavu, onu malu iz automata, na svaku uloženu kunu možete zaraditi samo pet.

Zaradit će i Tom Hanks?

Pročitajte više