barcelona

Al Sadd: Xavi je naš trener i tako će i ostati

Foto: Guliver Image

ŠPANJOLSKI mediji su nakon otkaza Ronaldu Koemanu objavili da momčad preuzima Xavi, koji bi u Barcelonu trebao stići sljedećeg vikenda.

Mundo Deportivo objavio je da katarski Al Sadd neće raditi nikakve probleme Xaviju oko povratku u Španjolsku, ali su ga zamolili da ostane trener još dvije utakmice. Nakon toga Al Saddu slijedi dvomjesečna pauza u kojoj bi uprava onda u miru našla njegovog nasljednika.

"U sjajnim sam odnosima sa Xavijem i razgovaramo već mjesec dana. Znam sve što on misli o našoj momčadi. Ne mogu vam govoriti detalje, ali razgovaramo kao dva prijatelja. Ja sam uvijek govorio da će on jednog dana biti trener Barcelone, ali ne znam kad", rekao je jučer Laporta.

Al Sadd demantirao glasine

No sinoć se javio i Al Sadd, koji nitko od španjolskih medija još ništa nije pitao. Xavija su praktički već preselili u Barcelonu, ali katarski klub ima drukčije planove.

"U jeku priča koje su se pojavile posljednjih dana Al Sadd želi poručiti svima da Xavi ima ugovor na još dvije godine s našim klubom te da je potpuno fokusiran na utakmice koje su pred njim i obranu naslova prvaka", objavio je Al Sadd na Twitteru.

Xavi je prošle sezone osvojio naslov prvaka bez poraza, a u sedam kola ovog prvenstva ima svih sedam pobjeda. Barcelona je trenutačno na devetome mjestu La Lige s devet bodova manje od vodećeg Real Sociedada.

Pročitajte više