Alcaraz fantastično otvorio Wimbledon. Pomeo je nekad odličnog Francuza

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI tenisač Carlos Alcaraz, prvi nositelj Wimbledona, bez problema je otvorio nastup u All England Clubu gdje je u prvom kolu s 3:0 u setovima svladao francuskog igrača Jeremyja Chardyja. Bilo je 6:0, 6:2, 7:5 za Alcaraza, koji je meč protiv iskusnog 36-godišnjaka otvorio s osam dobivenih gemova u nizu.

Chardy je prvi gem dobio pri rezultatu 0:6, 0:2. Inače, Chardy je trenutno tek 542. tenisač na ATP-ovoj ljestvici premda je kroz karijeru bio i među 25 najboljih na svijetu. Chardy posljednjih godina vrlo rijetko nastupa, pa je tako ove godine odigrao samo pet mečeva na ATP-ovoj razini i pobijedio tek jednom.

Chardy je zaprijetio Alcarazu u trećem setu kada je uz prednost breaka poveo 4:2. No, odmah je ispustio prednost, a novi break Španjolac je napravio kod 5:5 i potom zaključio meč. Organizatori u Wimbledonu imaju probleme zbog kiše i u utorak te su prekinuti brojni mečevi prvog kola. Većim dijelom dana moglo se igrati samo na glavna dva stadiona, središnjem i terenu broj jedan, koji su natkriveni.

Pročitajte više