Alen Babić: Za par dana ulazim u sudnicu. Onu moju, jedinu koju priznajem

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

ALEN BABIĆ (33) vraća se u ring nakon godinu dana. Nastupa u teškoj kategoriji, a čeka ga Steve Robinson (6-2). Babić i Robinson će boksati u Londonu u O2 Areni. Meč je dogovoren za Uskrs od 18 sati. Babić debitira s novim timom ljudi oko sebe, ali i novim trenerom. Ovo mu je prva borba nakon što je prošle godine izgubio u meču za WBC-ovu titulu u bridger kategoriji od Lukasza Rozanskog. 

Najavio ju je na svojem Facebook profilu. Jednog dana sam rekao svojoj ženi: "Sutra idem, ne znam točno gdje, ne znam na koliko i ne znam kako, ali ne vraćam se bez meča."

Plan ne postoji, garancije nema, svaki razgovor vezan uz boks i sljedeći meč je završavao s "jbg". Doma sam postao očajan, kao boksač pa i sve ostalo, iako sam probao i dao sve od sebe bio sam sve gori i gori i polako, ali sigurno tonuo sve dublje. Dan kad sam krenuo i stigao, dotaknuo sam dno, svaka sumnja se udvostručila i glava koja je inače moje najveće oružje, borila se protiv mene.

Sreća u nesreći je da mi nije prvi put na dnu i znam da sam se svaki put izvukao tek kada sam dotaknuo dno. Loši dani postali su sve bolji, glava sve bistrija. S glavom vratio se i boks, s boksom vraća se moj život. Moj život opet ima smisla. Najgluplja stvar koju sam čuo, a sada je navodno popularna je da "moraš boksati za sebe, tek onda ćeš uspjeti."

Ja boksam za svoju buduću obitelj, svoje fanove i još 100 stvari prije nego za samog sebe. Za kraj, neka mi boks sudi, boks je jedini koji ima to pravo. Za par dana ulazim u sudnicu, ali onu moju, jedinu koju priznajem", napisao je Babić.

Pročitajte više