Ali Daei i službeno zamijenio Cicu Kranjčara u Persepolisu

NAJTROFEJNIJI iranski nogometni klub, FC Persepolis iz Teherana, predstavio je na press-konferenciji u ponedjeljak poslijepodne novog trenera, 40-godišnjeg Alija Daeija.

Bivši proslavljeni iranski centarfor naslijedit će na klupi trenutačno trećeplasirane momčadi iranskog prvenstva bivšega hrvatskog izbornika Zlatka Kranjčara. Ishod je to sastanka vršitelja dužnosti predsjednika kluba Habiba Kashanija i 53-godišnjega hrvatskog trenera, koji je momčad preuzeo na početku sezone, izvijestila je novinska agencija FNA.

Vodstvo kluba nije bilo zadovoljno činjenicom da nakon 21 odigranog kola Persepolis zauzima tek treće mjesto na ljestvici s deset bodova zaostatka za vodećim Sepahanom iz Isfahana.

Informacija je potvrđena iz kluba, a pred novinare su nakon raspleta situacije izašla četvorica aktera: bivši trener Kranjčar, budući Daei, v.d. predsjednika Kashani i kapetan momčadi Karim Bagheri, nekad suigrač Alija Daeija u reprezentaciji.

Dosad je najbolji strijelac među reprezentativcima, koji je za Iran postigao 109 golova (jedini igrač ikad s preko 100 golova za bilo koju reprezentaciju) u 149 nastupa, vodio iranski klub Saipu te iransku nogometnu reprezentaciju. S mjesta izbornika otpušten je prošlog ožujka nakon poraza (2-1) od Saudijske Arabije u kvalifikacijama za SP 2010. godine.

Pročitajte više