All-Star se pretvara u sprdnju. Dončić tvita usred utakmice, LeBron priča viceve...

Screenshot: Twitter

POVIJESNA NBA All-Star utakmica odigrana je u Indianapolisu. Prvi put je na reviji najvećih zvijezda najjače lige jedna momčad uspjela postići više od 200 poena. To je bio Istok, koji je pobijedio Zapad 211:186.

Bila je to utakmica u skladu trenda koji je zavladao NBA ligom, kiše koševa i trica. Momčadi su dakle zajedno postigle gotovo 400 poena, a još jedan podatak govori kakav je to bio meč. All-Star utakmica 1953. godine završila je s ukupno 154 poena. Ova pak sada s nestvarnih 168 pokušaja za tricu. 

Run n' gun košarka nije jedino što smeta mnogim fanovima NBA lige kada je u pitanju All-Star. Ne sviđa im se ni potpuno raspuštena atmosfera na toj utakmici. Jasno je kako nitko od revijalne utakmice ne očekuje natjecateljski naboj ni značaj, ali čini se kako je ASG otišao u drugu krajnost. Samo zafrkancije, nezainteresirane šetnje po terenu, pucanja do besvijesti iz daljine te potpune nebrige za igru i rezultat, prije svega kod najvećih zvijezda lige. Vidjelo se to ne samo po učinku nego i ponašanju Luke Dončića, Nikole Jokića i LeBrona Jamesa.

Nakon što je Dončić neuspješno pucao s jednog kraja terena na drugi, svoj potez je šaljivo objasnio na Twitteru. To je napravio usred utakmice. Doduše, na poluvremenu, ali svejedno... Viralna je i scena s klupe Zapada, kako se LeBron James (39) sprda na svoj, točnije račun svojih godina. Tijekom 20. nastupa na All-Staru ovako je pripovijedao 10 godina mlađem Jokiću i 15 godina mlađem Dončiću: "Bili smo ja, Wilt Chamberlain, Bob Cousy, Dr. J... na mom prvom All-Staru, tamo još '68..." Jokić je odmah shvatio LeBronovu šalu i puknuo od smijeha, ali Dončiću je trebalo neko vrijeme da je skuži. Na to je i on prasnuo u smijeh. 

Pročitajte više