AMERI BIJESNI Optužuju meksičkog golmana da si je sam zabio gol koji ih je izbacio sa SP-a

Foto: Screenshot YouTube

NEVJEROJATNO luda završnica kvalifikacija u Sjevernoj i Centralnoj Americi. Nakon šokantnih epiloga, o kojima će se još puno pričati, izravan plasman na SP izborili su Meksiko, Kostarika i noćas Panama, Honduras će u baraž protiv Australije, dok će SAD prvi put nakon Italije 1990. SP gledati preko malih ekrana.
 
Dramatičnim posljednjim kolom i šokantnim krahom SAD-a završile su i američke kvalifikacije za SP. Meksiko i Kostarika ranije su izborili Rusiju, a noćas se odlučivalo o trećem mjestu koje izravno vodi u Rusiju te putniku u doigravanje na okršaj s Australijom.
 
SAD je u zadnje kolo ušao s dva boda više od Hondurasa i Paname i s gostovanjem kod posljednjeg i odavno otpisanog Trinidada i Tobaga.
 
Svi su očekivali da će Amerikanci lagano proći kod nemotiviranog Trinidada, no dogodilo se upravo suprotno. Domaći su već nakon prvih 45 minuta imali 2:0 i bio je to znak za uzbunu u američkom taboru. Ipak, nije bilo previše panike jer su i konkurenti stizali zaostatak. U tim trenucima Panama je gubila 1:0 kod Kostarike, a Meksiko je vodio u gostima kod Hondurasa.
 
Omag Gonzales zabio je autogol u 17., a Jones je u 37. povisio na 2:0 za Trinidad, dok je Pulisic smanjio u 47 na 1:2. No Amerikanci nisu imali više snage za preokret i ovisili su o rasterećenom Meksiku i Kostariki. A ovi im nisu baš pomogli.
 
Panama je pobijedila Kostariku s 2:1, a priča za sebe je izjednačujući gol Panamaca. Lopta niti u jednom trenutku nije prešla gol liniju, ali svejedno, gvatemalski sudac priznao je pogodak. Tri minute prije kraja Panama je zabila pobjednički gol, pogodak koji je ovu zemlju odveo na njeno prvo Svjetsko prvenstvo.
 
Dakle, Amerikancima je ostala još nada da će im Meksiko dati ruku i barem ne izgubiti u Hondurasu. Meksikanci su dva puta vodili, ali su na kraju ipak izgubili s 3:2. Detalj koji je obilježio tu utakmicu dogodio se u 54. minuti, a navijači Amerike na društvenim mrežama doslovce su razapeli meksičkog vratara Ochou.
 

Nakon jedne polukontre i Hondurasa i nespretne reakcije obrane Meksika, jedan igrač domaćih izašao je sam pred Ochou. Šutirao je, lopta je pogodila najprije gredu, da bi se zatim odbila od leđa golmana Meksika i od vratnice završila u mreži. Dojma smo da Ochoa tu zaista nije ništa kriv, da se dogodio splet zaista neobičnih okolnosti, no to nije spriječilo navijače SAD-a da se na Twitteru brutalno obračunaju s Meksikancem.
 

Pročitajte više