Američki novinar zgrozio javnost komentarom o igraču koji je imao srčani

Foto: Profimedia

IGRAČ američkog nogometa Damar Hamlin kolabirao je na utakmici NFL lige i odvezen je u bolnicu. Hamlin je sa svojim Buffalo Billsima gostovao kod Cincinnati Bengalsa. Dvadesetčetverogodišnji Hamlin ušao je u snažni kontakt s protivničkim igračem Teejem Higginsom kojeg je pokušavao zaustaviti u prodoru.

Dobio je jak udarac u predjelu prsa i glave nakon čega je ostao ležati, brzo je ustao, ali nakon samo par koraka je kolabirao i ostao nepomično ležati. Kasnije se doznalo da je pretrpio srčani zastoj od posljedice udarca, a samo brza intervencija dežurnih bolničara na terenu mu je vratila puls i spasila život.

Nesmotren komentar

Dugogodišnji američki novinar i komentator Skip Bayless komentarom na Twitteru izazvao je brojne negativne reakcije. "Nema sumnje da su u NFL-u razmišljali o prekidu i odgodi ostatka utakmice, ali kako? U ovako kasnoj fazi sezone utakmica ovakve važnosti je ključna za ishod regularne sezone... što se iznenada učinilo nebitnim", komentirao je Bayless.

Krenule su nakon toga poruke poznatih i nepoznatih osoba iz američke sportske javnosti. Baylessa su osudili zbog nesmotrene objave, a kolega Kendrick Perkins rekao mu je da je bolesnik. Na kraju se ispričao i tvrdio da su ga krivo shvatili te da ništa nije važnije od zdravlja igrača. No bilo je malo prekasno za to.

Inače, Damar Hamlin je prebačen u bolnicu u Cincinnatiju, ispred koje su se okupili brojni navijači koji su se molili za zdravlje NFL igrača. Iz kluba su javili da je u kritičnom stanju nakon što je pretrpio srčani udar te da će neko vrijeme ostati u bolnici.

Pročitajte više