TENIS

Američki tenisač o Đokoviću: Potpuno ludilo da on ne smije nastupiti na US Openu

Foto: EPA

SRPSKI tenisač Novak Đoković se nije cijepio i zasad ne može ući u SAD, gdje se u rujnu igra posljednji Grand Slam godine. Đoković, osvajač 21 Grand Slam turnira, prijavio je nastup na US Openu, ali organizacija turnira jasno mu je poručila da ga neće smjeti igrati.

Objavili su, doduše, da neće zahtijevati obavezno cijepljenje za sudionike turnira, ali poštovat će odluku američkih vlasti oko putovanja u državu za necijepljene igrače i igračice koji nisu iz SAD-a. Ipak, Đoković vjeruje da još uvijek postoji šansa da ga puste. 

Američki novinar Seth Dillon na Twitteru je postavio pitanje postoji li netko od aktivnih tenisača tko bi podržao Đokovićev nastup na US Openu. Javio se John Isner, 37-godišnji američki tenisač koji je napisao: "Da. Potpuna ludost da se on ne smije natjecati."

Trenira kao da će ići

Đoković je najpoznatiji antivakser na svijetu. Zbog toga nije smio nastupiti ni na Australian Openu, turniru koji je osvojio najviše puta u povijesti. Nedavno je objavio video svog treninga te napisao da se sprema kao da će ići na US Open. 

"Želim samo iskoristiti priliku podijeliti s vama koliko mi znače vaša podrška i ljubav koje mi šaljete ovih dana. Nisam ih očekivao u tolikoj količini i zato je moja zahvalnost i veća! Zaista od srca veliko HVALA.

Velika mi je čast što toliko ljudi podržava moju karijeru i želi me ponovo vidjeti na terenima širom svijeta. Ja se nastavljam pripremati i trenirati kao da ću se natjecati dok iščekujem odgovor o mogućnosti putovanja u Ameriku. Hvala vam i držite mi palčeve!" napisao je Đoković.

 

 

Pročitajte više