AMERIKANCI NEMAJU SREĆE Izvučeni su parovi za Overwatch World Cup

FOTO: Blizzard Ent.

Napokon su poznati parovi za završnicu Overwatch World Cupa, svojevrsnog svjetskog prvenstva u popularnoj Blizzardovoj futurističkoj pucačini. Najboljih osam reprezentacija odmjerit će snage u Anaheimu na BlizzConu početkom studenog. 

>>IGRAJ I STUDIRAJ Kalifornijsko sveučilište stipendira i Overwatch igrače

>>U KOJEM SMJERU IDE INDUSTRIJA VIDEOIGARA Polovica publike ne igra igru koju prati!

Drugo izdanje Overwatch World Cupa najavljeno je još u ožujku, a tek su prije koji tjedan odigrani posljednji mečevi grupne faze. Od 32 najbolje reprezentacije na svijetu, ostalo ih je samo osam, a pobjednika ćemo saznati na Blizzardovoj konvenciji krajem godine.
 
Prije ždrijeba većina reprezentacija imala je samo jednu želju, a to je izbjeći Južnu Koreju. Međutim, sudbina je tako htjela da se upravo domaćin natjecanja, reprezentacija SAD-a okuša s Južnom Korejom već u prvom meču. Pobjednik tog meča igrat će protiv boljeg iz ogleda Kine i Francuske za mjesto u finalu.
 
Drugog finalista dobit ćemo između Ujedinjenog Kraljevstva i Švedske, odnosno Kanade i Australije. Ipak, sve to djeluju kao komešanja prije nego što Južna Koreja pomete sve pred sobom i drugi put u povijesti osvoji Overwatch World Cup. 
 

 
Podsjećamo kako naša regija ove godine nije imala predstavnika u tom natjecanju jer se promijenio način biranja reprezentacija, dok su na prošlogodišnjem izdanju nastupale reprezentacije Hrvatske i Srbije koje su ispale u fazi po grupama.
 
Overwatch bi navodno tek trebao doseći puni potencijal u svijetu esporta nadolazećim projektom Overwatch League. Međutim, oko projekta su se pojavile brojne kontroverze, od cijene učešća u ligi pa sve do toga da će kompanije i esport organizacije za to natjecanje morati stvarati potpuno nove brendove. Što će nakon Overwatch Leaguea biti s World Cupom i hoće li doživjeti još koje izdanje, saznat ćemo nakon BlizzCona.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Pročitajte više