Amerikanci su lažno optužili Cro Copa za doping. Testovi su negativni

Foto: Igor Soban/Pixsell

OBA doping testa koja je napravio Mirko Filipović uoči borbe s Royom Nelsonom su negativna, doznaje Index. 

Cro Cop je odlukom sudaca pobijedio Nelsona osvetivši mu se za raniji poraz i tako stigao do 10. pobjede zaredom u karijeri.

Uoči borbe je Nelson bocnuo Cro Copa porukom kako je nevjerojatno da se tako brzo oporavio od teške ozljede, a još dalje je otišao komentator poznatog borilačkog portala BloodyElbow.

"Vikend je bio sjeban. Znam da sam novinar i da bih trebao biti objektivan i sve to. Bellator mi je upropastio vikend. Sjedio sam kod kuće u iščekivanju dobrih parova i mečeva. Mislim da to nije previše za jednog ljubitelja borbe. Vjerujem da je Scott Coker (vlasnik Bellatora, opa.a i Mirkov prijatelj, opa.a) ušao u ovo s najboljim namjerama. Dokazao se kao solidan menadžer u prošlosti. Ovaj put, planovi se nisu ostvarili", napisao je Tim Burke za MMA portal BloodyElbow pa optužio 44-godišnjeg hrvatskog borca za doping.

Mirko Filipović izgledao je kao da Bellator nema dopinška testiranja. Bio je komično golem za jednog 67-godišnjaka. Nikada ne upadam u zamku optuživanja boraca za doping, to je samoporažavajuće. Ali dajte, ljudi. Zar ćemo se ponašati kao da to ovdje nije slučaj? Možete, slobodno. Ja neću. Ne mogu dočekati borbu Cro Copa i Brocka Lesnara u programu WrestleManije.

Cro Cop: Moj jedini doping je krvav i težak trening

Cro Cop se nije previše uzbuđivao oko prozivanja za doping. On je još ranije poručio da je njegov jedini doping krvav i težak trening.

Prije četiri godine suspendirali su ga jer je prijavio da uzima male količine hormona rasta, kako bi zaliječio rame i odradio dogovorenu borbu za UFC. Bio je to njegov rastanak od američke organizacije.

"Suspendirali su me na dvije godine nakon negativnog testa. Borci koriste anabolike i steroide pa dobiju šest mjeseci zabrane. Ja sam dobio dvije godine ni za što. UFC je tek potpisao s USADA-om i trebali su veliko ime. Uhvatili su krivog čovjeka", rekao je tada Mirko.

Pročitajte više