TRANSFERI

Amerikanci su ponudili milijun dolara za beka Gorice. Saznali smo zašto nije prodan

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NAKON što su stišale priče o mogućem transferu Kristijana Kahline u Ludogorec, Gorica je dobila novu ponudu za još jednog od svojih istaknutih pojedinaca.

Ovoga puta se radi o lijevom beku Marijanu Čabraji kojeg dovesti želi američki Austin FC. Riječ je o klubu iz Teksasa koji nastupa u MLS-u. 

Kako neslužbeno doznajemo, Amerikanci su za Čabraju ponudili milijun dolara i bonuse, a klub je bio spreman prihvatiti tu ponudu. Međutim, kao i kod svih transfera, potrebno je da se usuglase sve tri strane kako bi se posao zaključio, a ovdje to nije bio slučaj.

Zašto je posao propao?

Gorici je odgovarao taj posao, Amerikanci su isto bili zadovoljni, ali igrač i njegov menadžer Miroslav Bičanić nisu pristali na transfer. Bičanić je u razgovoru za Index pojasnio odluku.

"Ponuda Austina nije bila loša u smislu visine odštete, ali financijski dio koji smo mi dogovarali s klubom nije bio zadovoljavajuć. Procijenili smo da možemo bolje i više te da je bolje da Marijan, ako je to potrebno, ostane i do ljeta u Gorici s kojom u zadnje vrijeme postiže sjajne rezultate pa da onda tražimo neki klub koji bi mogao ponuditi ono što mu treba", rekao nam je Bičanić pa dodao:

"Osim toga, uz sav respekt prema MLS-u, više bismo voljeli neki klub na europskom tlu, nešto bliže Hrvatskoj i jednog dana možda i hrvatskoj reprezentaciji. Zašto ne bi ostao u Gorici i izborio Europu pa onda u većem transferu tražio bolji klub? Nema razloga da ne bude tako."


Grafika: Sofascore za IndexSport

Odšteta bi mogla ići gore

Za očekivati je da će Gorica i dalje raditi na tome da proda Čabraju, ali i da će sada iznos koji klub iz Velike Gorice traži sigurno biti veći od dosadašnjih milijun eura, odnosno dolara koje je nudio klub iz MLS-a.

Već se priča kako bi odšteta koju Gorica traži odmah nakon Nove godine mogla skočiti i na dva milijuna u nekoj od spomenutih valuta, ali zasad je sve samo na pričama, konkretni koraci tek moraju biti povučeni u prijelaznom roku. 

 

Pročitajte više