Ancelotti: Klopp i ja smo se složili. Ako je ovo penal, onda ovo nije nogomet

Screenshot: Twitter

U SJENI fenomenalne partije Erlinga Haalanda i njegovih pet golova za pobjedu Manchester Cityja nad Leipzigom 7:0 u uzvratu osmine finala Lige prvaka ostao je krajnje dvojbeni penal, kojim su genijalni golgeter i City došli do prvog gola. Da ondje ne ostane, pobrinula su se dva slavna trenera. 

Carlo Ancelotti je nakon Realove pobjede nad Liverpoolom (1:0) i u uzvratu osmine finala Lige prvaka novinarima neočekivano otkrio: "Pričao sam s Kloppom o onome što nas je jučer zaprepastilo, a to je odluka sudaca da dosude penal za City. U svemu dijelimo mišljenje što se toga tiče. Složili smo se da to nije igranje rukom braniča i kako, naravno, nema šanse da je to penal.

Dosuditi tako nešto za Leipzig je čista ludost. Poručujemo onima koji odlučuju da paze s odlukama kao što je ova jer to onda više nije nogomet ako će se suditi takvi penali u Ligi prvaka. Mislim da baš nitko od igrača Cityja, čak ni Guardiola, nije očekivao da se tu sudi penal za njih."

Podsjećamo, penal je dosuđen nakon što je na ubačaj iz kornera Rodri pucao glavom i pogodio u ruku Benjamina Henrichsa, ali branič Leipziga bio je okrenut leđima lopti. Na to je Hernandez Hernandez, španjolski VAR sudac, pozvao glavnog suca, Slovenca Slavka Vinčića, da pregleda snimku situacije. Ovaj je to i napravio te sve zaprepastio kad je pokazao na penal. Tako je Haaland počeo svoj povijesni golgeterski pohod. 

Pročitajte više