LIGE PETICE

Ancelotti otkrio tajnu golčine: Benzema je trebao pucati, ali moj sin je odlučio...

Screenshot: Twitter

ČINILO SE da Real Madrid, aktualni prvak Španjolske i Europe, nije dobro počeo obranu nacionalne titule. U prvom kolu prvak Primere gubio je 1:0 kod Almerije, aktualnog prvaka Segunde, ali je uspio izjednačiti i takav rezultat je bio do 15 minuta prije kraja. Međutim, samo bod kod dojučerašnjeg drugoligaša također bi bio veliki kiks za Real.

Benzema i Kroos su se dogovarali tko će pucati, a onda je dotrčala rezerva

Luka Modrić izborio je slobodni udarac na 18 metara od gola i očekivalo se da ga izvede Karim Benzema ili Toni Kroos, njegov prvi zamjenik kada su takvi prekidi u pitanju. Ipak, veliko je iznenađenje za navijače Reala bilo ono što se tada dogodilo. Prema lopti, a ne prema mjestu na lijevom boku, gdje je trebao zamijeniti Ferlanda Mendyja, izravno se s klupe zaletio David Alaba, trenutak prije rezervni igrač.

Kratko je pričao s Benzemom i Kroosom, koji su se dogovarali tko će od njih izvesti slobodnjak iz savršene pozicije, i onda je slijedio spomenuti šok za realovce: legende kluba maknule su se i prepustile slobodnjak onome koji je u Real došao "jučer", koji je k tome branič, a na teren je upravo ušao s klupe.

Ancelotti junior ukrao šou senatorima i dao ga braniču s klupe

Alaba je par sekundi kasnije pokazao zašto je ukrao šou senatorima. Prvim dodirom lopte na utakmici ljevicom je velemajstorski prebacio živi zid i pogodio u lijevi kut za preokret i pobjedu Reala 2:1. Nakon utakmice novinare je zanimalo kako je Alaba izveo slobodnjak, a Carlo Ancelotti iznio je zanimljivo otkriće:

"Hijerarhija kod izvođenja slobodnjaka u zoni šuta se zna: Benzema je prvi, a nakon njega je Kroos. Međutim, kada je dosuđen slobodnjak za nas blizu kaznenog prostora, Davide (Ancelottijev 33-godišnji sin i Realov pomoćni trener, op.a.) požurio je Alabu da uđe i opali na gol. Nije bilo lako reći Karimu i Toniju da neće pucati, ali Alaba je prenio Davideovu poruku njima i oni su poslušali."

Zašto je ovo bila ispravna odluka?

Ovakva odluka Realovog pomoćnog trenera itekako je utemeljena. Alaba je, naime, daleko najbolji izvođač slobodnih udaraca u momčadi. Usprkos tome što je Real pun velemajstora, zadnji gol iz slobodnjaka u prvenstvu zabio je još u travnju 2021., kada je Kroos tako pogodio protiv Barcelone. Dva mjeseca kasnije u klub je bez odštete došao Alaba.

Legenda Bayerna je za taj klub zabila čak 10 golova iz slobodnih udaraca, a nitko od suigrača u njegovom novom klubu više od jednog. Alabi je inače ovo drugi gol iz slobodnjaka za Real. Prvi je zabio prošle sezone u Ligi prvaka kod Šerifa. Defenzivac je tako trenutno s dva gola najbolji strijelac Reala ove sezone. Drugi je postigao prije pet dana za trijumf protiv Eintrachta u superkupu. Alaba je prošle sezone zabio i Barceloni. 

► KLIKNI OVDJE ZA ALABINU GOLČINU

Pročitajte više