Andrew Bogut: Ne želim biti na ceremoniji otvorenja OI

IGRAČ Milwaukee Bucksa, australski Hrvat, Andrew Bogut rekao je kako ne želi komentirati prosvjede koji su vezani uz OI u Pekingu.

Bogut, čiji su roditelji iz Hrvatske otišli u Australiju, bio je prvi pick u prvoj rundi na draftu 2005. godine, a sretna je bila momčad Milwaukeea koja je imala mogućnost birati prva.
Mladi centar Milwakuee Bucksa nastupat će i za reprezentaciju Australije na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu, a kako kaže nije upoznat sa političkom situacijom na Tibetu koja je glavni razlog prosvjeda protiv OI-a u Pekingu, jedino što zna je da Tibet želi samostalnost kao nekada Hrvatska.

"Ne volim političare, politiku, to je jako teško i zamorno pratiti. To me ne zanima. Jedino znam da Tibet želi isto ono što je željela i Hrvatska kada se odcjepljivala od Jugoslavije, a to je samostalnost", rekao je Bogut.

"Vrlo je teško komentirati ovu sadašnju situaciju oko OI-a, jer ljudi imaju različita mišljenja. Ovo je teško vrijeme za obadvije strane. Nadam se samo kako će se strasti do OI-a smiriti i kako će se svi posvetiti događajima na sportskim terenima", nastavlja Bogut.

Bogut je najavio kako će propustiti svečani čin otvaranja, no ne zbog nekakvih političkih razloga, već se želi odmoriti, jer Australija već prvi dan igra utakmicu.

"Preporučio bih svim sportašima koje odmah prvi dan očekuju nastupi da se odmore i da ne budu na ceremoniji otvaranja", rekao je Bogut.

Njegov suigrač, Kinez Yi Jianlian, kojem je ovo bila rookie sezona u NBA, vjeruje kako prosvjedi neće imati nikakvog utjecaja na održavanje Olimpijade.

"Čuo sam za te nemile događaje. Nisam previše zabrinut, čvrsto vjerujem kako ovi protesti neće imati nikakvog utjecaja na održavanje OI-a", rekao je Yi.

F.V.
Foto: AFP

Pročitajte više